Brystreduksjon

For 4 år siden tok jeg en brystreduksjon. Jeg fikk pupper når jeg var 14 år, de bare plutselig var der. Poff! Jeg synes de var alt for store til kroppen min, og jeg slet mer og mer med ryggen. De var rett og slett for store og tunge for lille meg.


Dette er det eneste bilde jeg har der man kan se hvor store puppene mine faktisk var før operasjonen. Veldig dårlig bilde, så beklager det!

Jeg kan ikke gi et ordentlig svar på hvilken BH-størrelse jeg brukte, for jeg brukte mye forskjellig og tok aldri noen mål.

Jeg begynte med å bestille en legetime der jeg forklarte legen min at puppene begynte å bli ett problem og at jeg ville fikse på de. Det er faktisk sånn at når det blir helseskadelig (altså, at det går ut over for eksempel ryggen) så får man denne operasjonen dekket av staten. Legen hjalp meg å finne en klinikk, og jeg booket time. Først dro jeg på konsultasjon, får å få mer info og bestemme hvor mye vi skulle fjerne. Operasjonen kom, og jeg har aldri vært så redd før i hele mitt liv. Dette var min første operasjon noen gang, og jeg var så nervøs at jeg ikke klarte så på beina mine. 

Jeg våknet opp fra narkosen og hadde ikke vondt i det hele tatt. Jeg fikk mye smertestillende og klarte meg fint. Kirurgen fjerna så mye som 1 kg (!!!!) tilsammen fra puppene mine. Arrene mine ligger under puppene og opp fra midten til nippel. Jeg har tidligere fått spørsmål om man må fjerne nippel. Den blir faktisk skjært bort under operasjonen, men de syr den tilbake (det høres ganske så nasty ut) - men jo, jeg har nippel! Hehe..
Jeg måtte ta fri fra jobb i kanskje en mnd, da jeg på den tiden jobbet i kafè og det mye bæring og løfting. Jeg tror ikke man får sykemelding når man legger i silikon, men i dette tilfelle får man sykemelding. 

Jeg hadde noen som passet på meg og var hjemme hele tiden, slik at jeg fikk hjelp med alt jeg ikke klarte selv. Jeg lå vel på sofaen i kanskje en uke, men etter det kunne jeg leve som normalt. 

Resultatet ble veldig bra, og jeg følte meg faktisk mer feminin etter operasjonen. Jeg vil anbefale alle jenter som sliter med for store pupper, til å værtfall dra på en konsultasjon og se hva mulighetene er. Jeg vet om flere som har gjort det, og de alle er veldig fornøyde med det. 

Sant skal sies, jeg har gått mye opp og ned i vekt etter operasjonen. Uansett operasjon eller ikke, så er det ofte puppene det går hardest utover. Sånn har det værtfall vært for meg, og jeg har nå vurderer jeg å fikse litt på de. Men jeg angrer virkelig ikke på at jeg gjorde denne operasjonen og det hjelper veldig hvis man sliter med dårlig rygg! 

Min BH-størrelse idag er 75C.

Spør meg gjerne om det er noe mer dere vil vite, så skal jeg svare så godt jeg kan! 


Her kan dere se at jeg fortsatt har pupper, bare ikke like store. Foto: Edmond Yang

29 kommentarer

Anonym

25.01.2016 - 14:56

Hei! Jeg er 17, og har vært hos fastlegen min angående bryst reduksjon. Mamma gjorde det for to år siden, og er kjempe forbøyd. Nå har jeg 75K, og sliter veldig med å finne BH, men også klær. Alt ser ut som en sekk på meg, siden jeg må ha då stor str.

Men legen sa at ifølge BMI er jeg overvektig, og får da ikne operasjon.. Må vente til jeg har gått ned en del kilo.

Har heller ikke fått mensen, så de kan fortsette å vokse et år etter jeg har fått det.

Men jeg klarer ikke mer, er flau over puppene og lav selvtillit. Har veldig mye rygg og nakkeplager, og får dårlig holding da jeg ikke orker å gå rett i ryggen.

Har du noen tips til hvordan jeg kan bli mer fornøyd med meg selv, mens jeg venter på å kunne ta operasjon?

:-)

25.01.2016 - 15:13

Hei Ariel!

Takk for at du er så ærlig med alt.

Jeg er 18 år og vet faktisk ikke min egen str jeg heller. Jeg har alltid blitt beskrevet som "jenta med de store puppene" og folk har vært misunnelig. De er faste og fine ellers, men jeg har alltid syntes at litt mindre pupper har vært finest. Jeg føler meg nesten litt "Harry" hvis jeg har på litt små topper eller bikinier der puppene nesten faller ut. Jeg er superlei av at ingen bikinier passer og at puppene kryper opp av bhn når jeg løper til bussen. Jeg har ikke problemer med verken rygg eller noe annet, grunnen min er rett og slett meg selv og selvtilliten min selv om at jeg stadig hører av venninner (og kjæresten min) at de syntes det er dritsexy, men jeg syntes det er flaut.

Jeg har luftet tanken min for mamma og hun syntes det er dumt og at jeg kommer til å angre. ( hun har gjort det selv for en del år siden men angrer fordi hun ikke får "oppmerksomheten" lenger.

Til tider syntest jeg at det er fint, men etter nærmere ettertanke tror jeg at jeg ville vært mer fornøyd med meg selv uten de store puppene.

Så jeg spør deg: hva burde jeg gjøre? Og arr, syntes de veldig godt lenge etterpå? Og er de veldig synlige på deg? Hvor gammel var du?

Og igjen: takk for ærligheten din, deg kommer jeg til å følge med på videre!:-)

25.01.2016 - 15:30

Er 15 og puppene mine begynte å vokse når jeg gikk i 7 kanskje. Men da voks de ikke noe særlig, brukte bare a cup i 8, men kanskje b i slutten. I 9. begynte puppene å vokse helt utrolig fort! Jeg kjøpte 2 bher som passet i under en måned, før jeg måtte kjøpe nye igjen som også ble for små etter litt over en måned. Plutselig hadde jeg en D cup, og nå går jeg i 10 og har målt og funnet ut at jeg har 65F. Jeg kan bare ikke tenke meg hvor store de kommer til å bli om noen år, kjenner jo at de vokser før jeg får menstruasjonen, og blir egentlig veldig lei meg. De er alt for store til meg, går aldri med trange klær fordi de går jo mer ut på siden enn resten av kroppen min, og jeg skjemmes virkelig. Har også hatt nakke og rygg problemer etter de begynte å vokse sånn i 9. Så får vel bare innstille meg på at det blir operasjon når jeg er 18.. Så er arrene dine veldig synlige? Og hvor gammel var du da du gjorde det? Føler meg ikke vel i noen kjoler, bikiner osv. Veldig irriterende, for ser liksom hvor fine alle andre ser ut, hehe.

Elin

25.01.2016 - 15:35

Det er så interessant det der, hvordan alle er så forskjellige, at noen er slanke og får store pupper og andre er større men nesten ikke har pupper! Det er bra at slike ting blir dekt av staten da, slike plager kan bli skikkelig ille etter hvert.

Amalie

25.01.2016 - 15:54

Interresant innlegg

Hanne

25.01.2016 - 15:55

Jeg har tatt brystreduksjon og tok av 2kg(!) til sammen.. Angrer ikke et sekund! slet også med rygg og nakkeproblemer, før hadde jeg 75G nå ligger jeg på 75C/D, er veldig fornøyd! Arrene synes nesten ikke, og man bør være flink å plastre de ei stund etter operasjonen:-)

25.01.2016 - 15:58

når kommer spørsmålsrunden?

digger deg btw!

Anna

25.01.2016 - 16:10

Tusen takk for at du deler! Fint å lese slikt fra noen en "kjenner" og ikke en haug med artikler på nett.

Dette er et veldig følsomt tema for meg da jeg bare har utsatt og utsatt operasjon. Nå er jeg 20, har en jævla fornøyd kjæreste og missunelige venner. Men puppene tar seg ikke godt ut noen gang. Ser andre har beskrevet følelsen før her.

Jeg vil bare vite mer om arrene og situasjonen rundt nippelen da området runt mine nipler har vokst med puppene mine. Blir dette redusert under operasjon?

Silje

25.01.2016 - 17:06

Du skriver flere ganger at du har både gått opp og ned i vekt de siste årene :-) Kan du si litt mer om det? Hvor stor var du på det største, og hvor liten var du på det minste? Er du fornøyd med deg selv i dag?

Du ser bare helt nydelig ut :-) Klem

Line

25.01.2016 - 17:18

Hei!

Du skulle absolutt nå prøvd å gått innom en undertøysbutikk som tilbyr måling og tilpasning, for eksempel Change. Du har sikkert en litt annen størrelse der, i tillegg til at bhen da vil sitte riktig å gi minimal belastning til rygg og skuldre :)

Tina

25.01.2016 - 17:53

Kunne vi fått sett arrene dine? Vurderer selv brystløft og da blir arrene sånn som du beskrev det.

Jeanette

25.01.2016 - 18:35

Hei Ariel!

Syns du skriver kjempebra og liker at du er såpass ærlig. Noe jeg lurer på, og jeg er sikkert ikke den eneste er ditt forhold til Isabell.. Det er jo en veldig naturlig link der mtp kjærestene/eksene deres, så jeg lurte på om du kunne skrive litt om det? Du sier jo selv du er god venninne med Martine, og derfor er det enda mer interessant å høre hvor og med hvem du står :)

Stine

25.01.2016 - 18:56

Heisann:) eg har gjort samme operasjon for snart 14 dager sida, å angra ikkje ett sekund!:) men eg føle eg ikkje kan strekke ryggen på ein måte, er liksom så stramt under:p ubehagelig smerte, om du skjønna! Hadde du det på samme måte?:) rekna med det går over, men når:p Hehe. Smil fra Stine

stine

25.01.2016 - 19:02

Hei! Jeg så på instagram at Martine Sjøhaug anbefalte bloggen din, og jeg ble så glad da jeg skjønte at dere er venninner :) godt å vite at ikke alle bare har kastet Martine på dynga. Hva slags forhold har du til Isabel? Så du var på festen hennes på "Mitt beste vorspiel" eller hva det heter.

sara

25.01.2016 - 20:06

kan du fortelle hvordan forhold du har hatt til kroppen din? siden du har gått veldig mye opp og ned ift vekt og størrelse. kunne du laget ett innlegg der du skriver litt utfyllende om hva som skjedde, hvorfor, hvordan..

25.01.2016 - 20:38

Så fint at du skriver om dette! Jeg har nemlig planer om å gå på en konsultasjon for å se hvilken muligheter jeg har. Jeg er også bitteliten og har altfor store og tunge pupper til kroppen min. Sliter mye med vondt i ryggen og føler meg rett og slett ukomfortabel. Har alltid fått mye positiv oppmerksomhet pga puppene, men det hjelper ikke når jeg ikke har det bra selv. Når jeg går i bikini føler jeg meg som to store ballonger med et lite hode.

Så når du først skriver om dette benytter jeg anledningen til å stille noen spørsmål. Nå vet jeg jo ikke nøyaktig hvordan puppene dine så ut før du tok reduksjon, men enn det jeg ser på bildet. Men jeg føler i hvertfall at mine pupper er litt hengete etter som at de er så store. Når du reduserte puppene, ble resultatet da fine og faste pupper som du føler deg komfortabel med naken? Og fikk du dekket operasjonen din? Problemet mitt er ikke hovedsakelig at det er et kompleks, men rett og slett at jeg konstant har vondt i ryggen...

Ida

25.01.2016 - 22:27

Håper ikke dette blir et for dumt spørsmål. Hehe. Men når du fjernet fra puppene tok du også brystløft eller sillikon samtidig? Synes du har de perfekte puppene, hehe ;-)

25.01.2016 - 23:49

jeg hadde nettopp operasjon for ca 2 mnd siden..

jeg tok vekk 4 kg.. puppene mine vegde 8kg tilsammen.. nå er livet helt herlig med "små" å søte pupper!

nå finner jeg bare fine bher og har gått ner ifra M /L til S I gensier osv 👌🏼 helt fantastisk!

Andrea

26.01.2016 - 09:45

Herregud jeg skulle ønske jeg turte og ta operasjon. Jeg har utrolig mye vondt i nakken, og det er ett ork å finne bher. Det er jo ikke bare å gå på cubus å kjøpe en, jeg kjøper mine på change og de koster jo gjerne 500-600 kr. Og kjoler er utrolig vanskelig, i og med at jeg ikke kan gå med utrigning for da føler jeg bare at de skal falle ut. Og når man ikke kan gå uten bh, kan man jo ikke bruke ryggløse kjoler heller. Kjæresten min elsker at jeg har store pupper, så det hjelper jo ikke på avgjørelsen. Takk for innlegget så man får sett at det er flere som sliter med det samme :)

ingvild

26.01.2016 - 17:11

Hei!

Jeg sliter mye med det samme at puppene mine er alt for store. Jeg har også ganske store areolaer som jeg ikke synes er spesielt pent, og veldig pinlig. Er det mulig å minske litt av areolaene under opperasjonen?

Jeg lurer også på om det er mulig å dra på skolen, selv om man har tatt operasjonen, eller er det rent umulig?

Elise

26.01.2016 - 17:15

Hei, jeg har bare et lite spørsmål til deg:) trener du mye eller har du trent før? Du har så fin kropp!

Mamma Cass♦

02.02.2016 - 18:01

Så bra du fikk dekket det av staten!

Du er jo kjempe fin nå. :-)

06.02.2016 - 22:14

Har ganske nettopp gjort dette selv.. Er 19 år og alenemor hadde ganske store pupper fra før jeg ble gravid og fikk melk, men nå har de vært latterlig stor og hang ganske mye og mye løs hud. Ikke akkurat så sexy å være 19 å ha puppene til en 60 år gammel dame med 5 barn.. Fjernet nesten 2 kg med pupp.. Da også en del hud og fikk strammet opp en del! Er kjempe fornøyd, bortsett fra niplene! Anbefales å gjøre om man enten har dårlig selvbilde pga puppene eller man sliter med rygg og nakke.

13.03.2016 - 23:16

Hei! Jeg lurer veldig på å ta en operasjon, både brystløft og reduksjon. Bruker 80F og 85E som regel, men mest treningsbh pga det er rett og slett vondt å bruke bh, og puppene mine er så tunge at jeg har dratt på legevakta 2 ganger med grusomme nakke og skulder problemer. Har prøvd å få legen min til å forstå at det er puppene som er problemet, men hun nekter. Jeg tar tonnevis av blodprøver og det er ingenting galt. Har prøvd alt av smertestillende men ingenting funker, så det må jo være bryst som er problemet. Jeg vurderer å reise til feks Polen å operere, siden det er halv pris av Norge, men er så usikker spesielt med arr og komplikasjoner. Hvordan er arrene dine? Blir de mindre synlige? Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre egentlig. :(

arielsoylandos

13.03.2016 - 23:26

Anonym: hei du! hadde jeg vært deg hadde jeg nesten bytta lege, dette er noe du skal få dekka av staten! pc'n min ble nettopp ødelagt, men svarer deg gjerne mer utfyllende imorgen! klem:-)

16.03.2016 - 21:58

Takk for svar ariel :-) kan jeg spørre om hvilken klinikk du brukte? Jeg har selv vært i kontakt med aries som har vært veldig hjelpsomme, alt de trenger er en henvendelse fra legen :) men finner lite ris/ros om ulike klinikker i Norge, vil gjerne vite at jeg går til noen som er flinke, hvis legen min samarbeider snart, hehe!

arielsoylandos

17.03.2016 - 14:05

Anonym: åh, husker selvfølgelig ikke hva klinikken heter før, men nå heter den teres! den ligger i Kristiansand :-) masse lykke til!!

Stine Olsen

07.11.2016 - 16:45

Heisann! Har hørt at man kan miste føligheten rundt puppene eller generelt at nippelene mister følighet. Har dette skjedd med deg?

Vurderer å ta reduksjon selv siden nå har jeg allerede fått ett barn og dem er så fryktelig tunge..!

Monica

25.08.2017 - 18:40

Hei. Har fått innvilget brystreduksjon, både gleder og gruer meg:) Bruker 65 J/70 I nå, og skal nå bli en C-cup. Men når jeg leser alle bloggene over hvor fornøyd alle er blitt etter reduksjon, så er det jo bare å se frem til mindre pupper:)

Skriv en ny kommentar

hits