Til dere som er imot abort

Først og fremst vil jeg takke for fine tilbakemeldinger etter jeg la ut innlegget om abort. Det er godt å høre at andre har vært gjennom det samme, og at noen av dere som er imot abort respekterer valget mitt. Så tusen takk for det! 

Men når folk skriver at man MÅ beholde barnet når man blir gravid, så blir jeg litt provosert. Ja, vi har alle ulike meninger men mener dere at ALLE som blir gravid burde ha barn? Helt seriøst? Narkomane, alkoholikere, folk som sliter med psyken, folk som ikke har en eneste krone.. Blir helt paff. Mener dere virkelig dette? Forklar meg, vær så snill!37 kommentarer

Barseltiden

28.01.2016 - 21:22

http://barseltiden.blogg.no/1454009836_barseltiden_for_en_gl.html

Les innlegget mitt, det er ikke alltid en dans på roser.

28.01.2016 - 21:33

Det er bedre å ta abort enn å bli mor når man ikke vil det.

28.01.2016 - 21:35

Nei! Alle MÅ ikke beholde barnet. De som ikke har vært igjennom den delen med å ta et valg om å ta en abort burde ikke si så mye !! Har du ikke vært i situasjonen så ikke åpne munn så negativt heller!!

Abort er faktisk en bra mulighet for de som virkelig behøver eller velger det av andre grunner:) ikke ta til deg det negative Ariel ;)

Har selv vært i situasjonen!

Elin

28.01.2016 - 21:39

Jeg er helt, helt enig med deg Ariel! Jeg skjønner utrolig godt at du tok abort og jeg skjønner virkelig ikke at noen mennesker ikke kan forstå at man kan faktisk ikke alltid beholde et foster.

Du er så utrolig bra, ikke slutt å blogge! Jeg gleder meg seriøst til hver eneste dag du legger ut et nytt inlegg. Digger at du er så åpen og virkelig ikke er redd for å snakke om følelsene dine, jeg har trua på deg når det gjelder alt!

Trollblomst

28.01.2016 - 21:43

Abort er opp til hver enkelt! Selv mener jeg det er bedre å bruke prevensjon for å forhindre dette om man virkelig ikke ønsker å få barn. Tøft å ta abort, men antagelig tøffere å beholde! Lykke til vidre!

Det er også feil å beholde et barn fordi man er imot abort, skal man føde et barn som ikke er ønsket da? NEI! Det er kun idioter som er imot abort!

28.01.2016 - 21:54

Blir så forbanna når folk sier sånn! Når man tar abort Gjør man ikke det for gøy, det er hobby man har, det er en helt jævlig ting å Gjør og man har en grunn for å Gjøre det.

18 og mamma

28.01.2016 - 21:54

Dummeste jeg har hørt vertfall. Jeg er imot abort, MEN er man ikke klar/sliter med økonomi/andre ting så er det selvfølgelig best med abort. Tror ikke det fins mennesker som tar abort for gøy. Så vil jeg nå si det da; At de som velger abort, er veldig voksne av seg og velger bort barnet/fosteret fordi de vet at de ikke kan ta vare på det. Stå på 💗

28.01.2016 - 22:11

Alle må ikke beholde barnet. Man kan også velge å adoptere det bort. Jeg dømmer deg ikke, jeg er bare veldig imot abort

Marie

28.01.2016 - 22:23

Jeg er selv imot abort å ville aldri gjort dette selv, men jeg har ikke mindre respekt for de som velger å gjøre dette heller! Jeg kan se begge sider av saken, men ta meg for eksempel som er 18 år hadde valgt å beholde barnet. Jeg lever slik at jeg faktisk kunne klart meg økonomisk og med familie som ville hjulpet, men ikke alle er så heldig. Da mener jeg adopsjon kan være en bra ting :-) Vi er så heldig i Norge at vi har frie tøyler til å gjøre som vi selv ønsker med oss selv og si det vi mener til andre, men så tenker jeg.. Hvilken rett som mennesker har vi til å bestemme hvem som skal få leve eller ikke? Hvor grusomt er ikke det at 70-80% velger abort fordi barnet viser seg å ha downs syndrom eller en form for missdannelse? Jeg synes ikke vi har noen "rett" til å bestemme hvem som skal få leve eller ikke. 5 uker så slår hjertet og om man har, som meg, sett et foster på 12 uker (som er grensen for abort) ville mange fått seg et realt sjokk og jeg ble selv skremt av å se dette med egne øyne. Dette er min mening, men å si at de som tar abort ikke er gode mennesker blir i mine øyne veldig feil. Vi er ikke våres egne handlinger, de former oss som menneske, men en ting som i manges øyne er "galt" gjør ikke det menneske til et dårlig menneske enkelt og greit. #ytringsfrihet

28.01.2016 - 23:23

"Man kan jo bare adoptere det bort", det er ganske brutalt for en baby å bli tatt fra moren rett etter fødselen og inn i en fosterfamilie/adoptivfamilie.

Tror ikke 70-80% tar abort fordi fosteret har downs syndrom? Med downs syndrom er det veldig stor sjange for at barnet har hjertefeil, og må tilbringe store deler av livet sitt på sykehus. Med "andre misdannelser", hva mener du da? Jeg er sikker på at det er tøft å sette et barn til verden du VET kommer til å lide ekstremt mye, bare fordi du er i mot abort.

Kaja Emilie

28.01.2016 - 23:38

Største spørsmålet er kanskje mener dere at jenter som blir voldtatt skal beholde barnet bare fordi abort ikke er "riktig" i følge dere?...... Det BURDE får dere til å tenke dere om.... dette er et valg alle har. Og enkelte står kanskje i en situasjon hvor det å ta abort er det beste. Ville du hatt et barn av en voldtekstmann?

PS! Syns det er dødsbra at du tar opp dette!

Josefine

29.01.2016 - 00:01

I Norge er det en gang sånn at vi har valgfri abort, hvis vi kan kalle det det. Å ta abort er kanskje en av de vanskeligste avgjørelsene en kvinne kan ta, og at folk da skal slenge med leppa beviser bare hvor mange lite glupe mennesker som sitter bak tastaturene. Det koster den norske stat mange millioner kroner, om ikke milliarder, i året fordi folk som ikke skulle hatt barn får barn gjennom at de da etterhvert ender opp som fosterbarn. Og det, det er langt mer hjerteskjærende enn at et ungt menneske som Ariel tar abort, fordi hun ikke var klar for å ta på seg det største ansvaret et menneske kan ha. Hadde jeg vært i samme situasjon hadde jeg gjort akkurat det samme.

29.01.2016 - 00:04

Du over her: Jeg mener at man skal se på alle muligheter før man tar abort. Blir man gravid fordi man ikke bruker prevensjon så ta ansvar!

Min far er adoptert, og han har aldri manglet noe. Var bedre for han at han ble adoptert bort enn "fjernet" fordi det ikke passet. Blir man tatt rett etter fødselen er jo det det beste så man ikke blir knyttet til den biologiske moren.

Når det gjelder downs eller andre hjerneskader kan jeg forstå det, men vet ikke om jeg hadde klart å gjøre det selv. Samme med voldtekt. Det jeg reagerer mest på er folk som ikke bruker prevensjon eller bare vil leve videre sine "egoistiske" liv. Har flere venner som har tatt abort og jeg har ikke snudd dem ryggen av den grunn

29.01.2016 - 00:23

Adopsjon er ikke bare-bare heller for alle som skriver det. Det er altså ditt kjøtt og blod, uavhengig av hvem du fikk barnet med. Den skal altså leve videre et helt liv og du får aldri vite åssen det gikk. I tillegg til å ha følelsen at du et sted i verden har et barn.

M

29.01.2016 - 00:23

Man kan ikke være så skråsikker på "hva jeg ville gjort hvis jeg blei gravid".. For eller imot,man vet det ikke før man er der - og selv da er det vanskelig! Jeg har selv tatt abort to ganger, med mange års mellomrom, men det når jeg gikk på prevansjon (piller og plaster). Om man ikke har ressurser, ønske eller mulighet til å brødfø eller være en trygg voksen for sine barn gjør man barnet en tjeneste ved å ikke beholde det. Tro meg, det finnes nok foreldre der ute som aldri skulle hatt barn og altfor mange uskyldige barn med en forferdelig skjebne. Som fra så tidlig som 3årsalderen ønsker seg selv dø fordi de har det så jævli(for å beskrive noen av de værste tilfellene jeg har vært borti i min jobb). Sånn mener jeg ikke det skal og bør være. Jeg mener heller ikke at det "det bare er å adoptere bort ungen", de fleste finner veien tilbake om de vil det og ikke nødvendigvis alle adopterte som lever et godt liv i viten om at de blei gitt bort fordi mor ikke ville ha h*n. Og det er kanskje vondere og vanskeligere og større fare for anger når du ver at ditt barn eksisterer ett annet sted.

Kanskje like greit at vi har fri abortlov, hvor mange illegale aborter, infeksjoner og død hadde det ikke blitt om vi ikke kunne velge selv ? Aborter utført med strikkepinner og andre redskaper - spar meg! Åpn opp øya og ikke sitt på de høye "imot abort,jeg hadde aldri gjort det,og de som gjør det er fæle mennesker"-hestene deres. Mange liv har blitt reddet ved å ikke få lov å begynne også.

Jeg mener ikke abort er morro og gøy og at man bør kjøre på og være uansvarlig og bruke det som prevansjon. For det er ikke gøy og for det er som sagt vanskelig. Følelses messig og for mange fysisk! Man trenger ikke bli dømt nord og ned samtidig. En grunn til at det er tabu for mange å snakke om - fordi det kan være vondt og vanskelig.

29.01.2016 - 00:36

Det er sant, men av og til må man sette andre før seg selv

frida

29.01.2016 - 01:02

Marie: For det første, så har jeg aldri hørt større bullshit enn at "70-80%" av de som tar abort, gjør det fordi fosteret har downs syndrom?? Det finnes ikke så mange foster med downs, i forhold til hvor mange som tar abort.

Så alle som er så sterk i mot abort; Se for dere å bli voldtatt som 12-13 åring, for å så bli gravid, hvor faren til barnet ditt er en voldtektsmann, som har gjort deg så mye skade. Hvor lyst hadde du hatt på denne babyen?

I tillegg, er jeg enig i det Ariel sier med at alkoholikere, narkomane osv. IKKE er egnet til å bli foreldre. Andre har kanskje en utdanning på gang, som hadde stoppet opp om man hadde fått et barn. Det skjer også at små jenter, tidelig i tenårene blir gravide. Synes dere det er riktig at man skal få en baby, når man fortsatt er et barn selv?

Abort er en utrolig fin ting å ha (misforstå meg rett), fordi man slipper å bli tvunget til å føde et barn, når det kanskje ikke passer seg i det hele tatt!

All respekt til de som velger å ta abort, jeg kan ikke forestille meg hvordan det må være. Alt jeg vet er at jeg selv hadde tatt abort, om jeg hadde blitt gravid her og nå som 17-åring, fordi jeg går på skole, bor med foreldrene mine og har for dårlig økonomi til å forsørge et barn.

June

29.01.2016 - 03:09

Er ikke sånn at 70 - 80 % av de som tar abort gjør det pga Downs Syndrom. Av kvinner som er gravide med et barn med Downs Syndrom derimot, så er det en ekstremt høy abortstatistikk (er vel rundt 90 % om jeg ikke husker helt feil).

Må også si at jeg synes det er modent at folk velger abort fordi de har såpass selvinnsikt at de ser at de ikke klare for et barn. Hørt altfor mange som vil ha barn fordi "bebiser er såå søte". Sorry, men det er faktisk ikke god nok grunn for å få et barn. Det hjelper heller ikke at "Hjertet slår", det er fremdeles ikke et tenkende individ. De fleste som tar abort har nok tenkt veldig nøye over avgjørelsen og tar ikke lett på det.

MM

29.01.2016 - 09:03

Du skal ikke beholde fordi du må. Det er mange der ute som har fått seg barn å mistet dem på grunn av de ikke kan ta vare på dem. Jeg er veldig imot abort, men jeg har tatt abort selv. Å jeg har 2 barn. Å det var økonomien som fikk meg til å gjør det. Og det føltes rett.

Jeg var i tenårene da mitt første barn kom til verden, å tanken på abort, var uaktuelt for meg. Selvom jeg var 14 år. Å jeg angre ikke et sekund på at jeg beholdt barne mitt som er 12 år i dag.

Å jeg ble ikke tvunget til å ta abort av de nærmeste heller:)

Det er greit å ikke å vær klar til å bli foreldre å det har jeg full forståelse på grunn av forskjellige grunner. Men får å unngå å ta abort. Så bruk kondom eller bruk P-piller.

Uansett så er det ditt valg å du bestemmer selv hva du skal gjøre. Barnet skal du ha resten av live ditt å da må du være det 110prosent ikke 50 prosent. Da mener jeg at abort er ok!

LAZA

29.01.2016 - 09:19

Jeg forstår at du ikke var klar for å få det barnet, men du må jo tenke langsiktig også. Jeg føler at å ta abort er et tøft valg, men det finnes jo flere måter å unngå å bli gravid på. Jeg er helt imot abort, jeg synes det kunne ha vært bedre om du evt kunne ha adoptert det. Det finnes til og med fattige folk som ikke velger å ta abort, men velger heller å adoptere. Det har ingenting å si om du er ditt eller datt, er du gravid , så er du gravid. Men å ta abort er som å bli kvitt problemet. Det spørs om du klarer å leve med det valget du har gjort, det hadde ikke jeg gjort..

Linn Renate

29.01.2016 - 10:12

Har selv vært i situasjonen.. Jeg tok en abort i fjor pågrunn av skole og hadde ikke penger rett og slett.. Jeg var redd for hva folk ville si om meg som person, men det dreit jeg virkelig i for jeg visste hva jeg måtte gjøre og kunne ikke la dette gå utover barnet når jeg ikke har penger engang og ville ikke at barnet skulle bli avhengig av min mor. Jeg ble gravid med p-stav så er ikke alltid det er noen feil at man blir om man ikke vil ha barn. For noen ganger er det prevensjons midler som også ikke funker som det egentlig skal.

Men nå jobber jeg og skal bli mamma i mai. Ble gravid med p-piller denne gangen og tåler ikke noen ting.. Men nå føler jeg meg klar for nå har jeg inntekt og leilighet å det er endelig godt å vite jeg kan slå meg til ro:-)

ARIEL, du er så bra!❤️ Liker virkelig den åpenheten og er glad du tar opp det med abort.

29.01.2016 - 10:38

Altså bare så det er sakt! Livet er en dans på roser!! :-)

Helene

29.01.2016 - 10:41

Unnskyld men kan jeg få spørre hva du mener med "folk som sliter med psyken"?

Jeg er selv i mot abort, men har stor respekt for den som velger å gjøre noe slik da de ser at det er det mest riktige for både dem og barnet!

29.01.2016 - 11:10

Er man ikke klar for det, synes jeg heller ikke man skal beholde det. Altfor mange av dem som ikke burde hatt barn, og synes derfor det er riktig når man føler det er for tidlig. Dagen kommer at det kjennes riktig :)

Therese

29.01.2016 - 11:16

Jeg blir egentlig veldig satt ut av mange kommentarer her. Det er jo bare å adoptere bort barnet. BARE? Hærlighet!

Jeg er så himla glad for at vi i Norge har det som kalles for selvbestemt abort. Smak på det ordet litt, folkens. SELVBESTEMT. Man bestemmer selv.

Hvem er det som forresten skal sitte å bestemme HVA slags grunn som er bra nok til å ta abort? Hvor går grensa?

Da jeg var 18 år ble jeg gravid. I år er dette faktisk 19 år siden.. Jeg og kjæresten min brukte kondom, OG jeg gikk på p-piller, men likevel ble jeg gravid. Jeg hadde 1 år igjen på videregående og han skulle i militæret. Det var absolutt ikke noen bra tid å bringe et barn til verden på.

Jeg tenker sjeldent og aldri på valget vi tok, for det var det rette valget for OSS.

Smask på deg, Ariel!

Amalie

29.01.2016 - 16:09

Vakre Ariel 💗

Ida

29.01.2016 - 17:22

Jeg mener at mennesker som ikkje vil bli gravid bør bruke kondom og/eller p-piller. Altså jeg syntes ikkje at narkomane eller alkoholikere bør få barn nej. Det jeg mener er at mennesker ja kanskje sånne som deg, bør stå for egene handlinger.

30.01.2016 - 12:46

Jeg er i mot abort. Selv hadde jeg ikke klart det. Men om noen gjør det er det deres egen avgjørelse.

liaa.blogg.no

30.01.2016 - 14:35

Alle kvinner har rett til abort!

30.01.2016 - 16:32

For mange bruker abort som en prevensjon! Ønsker man å ta livet av ett foster/baby så får man leve med det selv. Personlig mener jeg at om man er voksen nok til å ha sex burde man vite hva man kan gjøre for å beskytte seg i mot å bli gravid. Alle vet vel hva kondom er? Eller p-piller? Å er man så "uheldig" å bli gravid mener jeg at man bør ta ansvar og adoptere bort barnet om de ikke vil ha barnet. Etter uke 5 slår hjertet til fosteret, er ikke det da blitt ett liv der? Nei fy å skam for de som er glade for at de har tatt abort og KUN tenker på seg selv og ikke barnet. (Man tenker ikke på barnet når man tar livet av det for å beskytte seg selv) dette mener jeg. Synes abort kun skal kunne brukes ved voltekt og hvis man har prøvd å beskytte seg med prevensjon!! Jeg er klar over at det jeg mener er drøyt, men jeg er 100% i mot å ta livet fra noen.

Karin Marie

30.01.2016 - 17:25

Jeg er imot abort fordi jeg mener at hvert eneste menneske har en uendelig verdi. Og jeg ser på fosteret som et menneske helt fra det øyeblikket det blir til. Og derfor ser jeg på abort som å ende en menneskeliv. Men det kan jo hende vi definerer liv annerledes. Jeg skjønner godt at det ikke er lett å skulle ta vare på et barn om man er for ung, narkoman, psykisk syk e.l. Men vi har en god del bedre løsninger enn å ta abort. Vi har adopsjon og andre økonomiske støtter som jeg ser på som gode ordninger. Jeg skjønner godt at dette er vanskelig. Men jeg synes ikke at vi har retten i å ende et annet menneske sitt liv bare fordi det ikke passer oss.

30.01.2016 - 18:12

skjønner at det ikke er synd på de som bruker abort som perversjon.. de som kommer traskende ned til legen gang på gang. Men uhellet kan skje hvem som helst til å med de som er flinke til å bruke ppiller, kondomer osv.. og da er det veldig fint at man kan få velge om man skal ha barn eller ikke. Man er ikke noe barnemorder osv.. fordet om man velger å ta abort 1-2 ganger igjennom livet fordi man har vært uheldig!

så et tilfelle i usa som jeg syns er sykt, en far har voldtatt ungen sin i flere år som var 13/14 år som ble gravid å der drev folk å sa at hu måtte beholde ungen eller så var hu en barnemorder.. tenk deg den stakkars jenta som må se på babyen sin å bli minnet på hva faren gjorde mot henne resten av livet om hun ble tvunget til å ta vare på ungen

M

31.01.2016 - 00:01

Enig med deg Ariel!

Skjønner ikke helt alt oppstyret rundt dette med abort. Selv har jeg både tatt abort og spontanabortert. Jeg følte ingenting spesielt rundt det, jeg ga egentlig litt faen. Huff gjør det meg til en dårlig person? Nei men jeg misliker unger haha. Kunne ikke tenkt meg barn selv.

Abort er en fin ting å ha mener jeg. Skjønner ikke hvorfor noen andre skal være imot at noen ANDRE tar abort?! Det har jo ikke blitt et ordentlig menneske engang.. Folk må få gjøre ha de vil. Det er tross alt deres kropper!

31.01.2016 - 19:50

Dere som sitter og sier at dere aldri i livet kommer til å ta abort osv. Det er lettere sagt enn gjort rett og slett, hvis du ikke har vært i en slik situasjon. Hvis du er økonomisk ustabil og ikke føler deg klar for det, er det rett for deg selv. Hadde vært enda verre om man hadde fått et barn og ikke kunne tatt vare på det.

J

02.02.2016 - 10:25

Det ble skrevet: ""Man kan jo bare adoptere det bort", det er ganske brutalt for en baby å bli tatt fra moren rett etter fødselen og inn i en fosterfamilie/adoptivfamilie."

Er dette mer brutalt enn å bli tatt livet av? Vi har ingen garanti for hvordan livet blir uansett hvilket utgangspunkt en starter med, om en vokser opp i sin biologiske familie med god økonomi og alt på stell, eller om det er en fosterfamilie/adoptivfamilie, om en blir født med en sykdom, eller rammet av sykdom/ulykke som ettåring, 25-åring eller 50-åring..

Dette kan jeg ikke få sagt nok ganger: Ja, kvinnen bestemmer over sin egen kropp, men når kvinnen er gravid bærer det også på en annens kropp. Barnet i magen har ikke mulighet til å bestemme over og passe på sin egen kropp.. Samme hvordan en ble gravid, barnet i magen er totalt avhengig av noen andre til å tale sin sak, og dette er naturlig nok moren.

Jeg har stor forståelse for at livet av og til gir oss knalltøffe valg, men jeg synes det er så trist når mennesker forhåndsdømmer livet til både kvinnen og barnet, når vi ikke vet noe om hva livet vil bringe likevel. For meg høres det feil ut at det å "være på den sikre siden" innebærer å ta et liv.

Mamma Cass

05.02.2016 - 17:58

Helt tullete å ha den meningen synes jeg, ikke alle er i stand til å ta vare på ett barn!

Johan

09.02.2016 - 23:20

Damnn du är så vacker

Skriv en ny kommentar

hits