Jeg tror ikke på gud, gjør du?

Jeg tror ikke på gud.

Selv har jeg har aldri lest bibelen, så jeg skal ikke uttale meg om den - men jeg lurer jo fryktelig på hvem som skrev den. Og denne skapningen som har fått navnet gud, hvem er det? Jo, det er tydeligvis en mann med langt hår og skjegg, det er værtfall det jeg har fått inntrykk av.. Nei, det var visst jesus..

Ikke missforstå meg, jeg respekterer alle som tror på en eller annen form for gud, jeg tror det er bra å tro på noe. Selv tror jeg på karma! Jeg mener at du kan få gjøre hva du vil med livet ditt så lenge du ikke gjør noen vondt. Jeg tror at du kommer til å bli belønnet på en eller annen måte om du er et godt menneske.

Når det er sagt, så mener jeg at man skal få velge selv hva man vil tro på, uten å bli tvunget til det. Jeg har gamle venninner som ble dratt med i kirka hver søndag og måtte be bønn før hvert eneste måltid i en alder av 8-9 år. Jeg vet ikke helt om jeg synes det er greit. Hvem har rett til å velge hva et annet menneske skal tro på? Hvorfor skal små barn be til en gud de ikke vet nok om? For man vet jo ikke så veldig mye når man bare er 8 år, gjør man vel?

Det finner jo mange ulike religioner, og jeg har valgt å ikke tilhøre noen av dem. Men det er vel greit? At jeg ikke tror på noen gud eller tilhører noen religion? Jeg lar ingen gud eller religion "bestemme" hva som er rett og galt i livet. Jeg prøver så godt jeg kan å ikke tråkke på noens tær eller å såre noen. Jeg lever litt etter kardemommeloven jeg; man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og forøvrig kan man gjøre hva man vil.

Jeg vil gjerne høre dine tanker og meninger rundt dette? Tror du på gud?

 

28 kommentarer

Line

29.03.2016 - 20:10

Er vel mer som som mener vi aldri kan vite, men føler meg veldig kristen når jeg går i kirken i julen osv (selvom det høres teit ut..) men jeg tenker det kan godt hende at det finnes en Gud :) Setter veldig pris på at du respekterer andres syn på det, så utrolig mange som bare sier at Gud definitivt ikke finnes og at alle som tror det er dumme! Man kan aldri vite 100 % sikkert uansett :)

Marianne Dahle

29.03.2016 - 20:30

Den bloggen din blir mer og mer meningsløs. Snork! Og nei; du er ikke sååååå sexy, så ro ned ;)

arielsoylandos

29.03.2016 - 21:18

Marianne Dahle: ingen som tvinger deg inn hit:)

Ylva Johannessen

29.03.2016 - 20:30

Er helt lik deg på dette tema, og ingen i familien eller venner av meg som bryr seg, fordi jeg har respekt for hva de tror på, kommenterer ikke hvorfor de tror.

For min del går det mer på det spirituelle, og Karma. Og syns det er fantastisk måte å leve på, for meg <3

Sara

29.03.2016 - 20:31

Jeg tror på Gud på den måten at jeg tror at "Gud" er den kraften som har gjort at alt skjedde. At alt ble til, vi, dyrene, jorda osv. Men det å følge en bibel og må gå i kirka og be osv. Nope, haha!

silje

29.03.2016 - 21:24

Jeg tror at det finnes noe som er større enn oss selv, hva det er vet jeg ikke. Men jeg tenker at man behandler andre slik man vil bli behandlet selv, og gjør gode handlinger og få heller litt pluss poeng fra den eller de som følger med.

Elle

29.03.2016 - 21:51

Selv er jeg agnostisker (livssyn, ikke religion). Det betyr at jeg ikke vet om Gud finnes eller ikke. Jeg tror på at det finnes noe større enn oss mennesker, noe mye større - men vi kan ikke forstå oss på det fordi det er så kompleks og vi er så utrolig små, på en måte. Det blir for stort for oss, og det er noe vi aldri kommer til å kunne fatte. Jeg mener at verden ikke kan ha kommet av "ingenting" og at det må være en større kraft der ute, men det er ukjent hva/hvem der er og hvordan det fungerer.

Vikky

29.03.2016 - 22:22

Marianne ble kvalm av å skrive navnet ditt, lukter sjalusi laaang vei! Hva gjør du inne på bloggen hennes? Get a life bitch and ciao

29.03.2016 - 22:24

Hvor faen har du hørt fra at det er "en mann" med "skjegg" hvordan kan gud være et menneske når han skapte menneske? I følge de fleste religionene. Ellers respekterer jeg troen din

Kristen jente

29.03.2016 - 22:55

Sjølv er personleg kristen og eg trur Gud, vår skapar, har ein plan bak alt. Mange stiller spørsmål til Gud eksistens når det skjer så mange vonde ting i verda, men sjølv trur eg, og har opplevd at han bruker det negative til eit positivt resultat.

Berre sjå på utfor vindauge- sjå det skaparverket! Det kan umogleg ikkje vere ein skapar med store planar då verda vart skapt. Same med alle menneske- han har ein plan for alle. kristendommen hat blitt ein enormt viktig del av meg dei siste åra, og ønsker det same for andre - det er rett og slett herleg å tenke på at alle dei som har trur at Jesus krisitus døydde for våre synder vil få eit evig liv med Gud etter døden😍 Joh. 3,16 -For så elska Gud verda at han gav sin son, den einborne, slik at den som trur ikkje skal gå fortapt, men ha evig liv.

Sjølv om eg har følt Guds nærver, og veit med hjarta mitt at han finst, og at Jesus snart vil komme igjen, møter eg framleis motgang i livet. Livet er ingen dans på roser, men trøster meg med at eg har ein billett til himmelen :) når det gjelder bibelen og det å forsvare trua mi, trekker eg meg desverre unna - eg veit rett og slett for lite om denne boka og har difor vald bibelskule til nesteår, slik eg både kan lære meir om bibelen og forsvare trua mi :)

Emma

29.03.2016 - 23:10

Trur du blander Gud og Jesus i starten der!

Er vel Jesus du har hørt om som er en mann med langt skjegg? :)

Tina

29.03.2016 - 23:11

Ganske omfattende tema du har valgt å bringe opp. Respekterer din mening, samtidig som jeg tenker at mer kunnskap er kun positivt, for Gud er vell ikke "mannen med skjegget" Et vanskelig og som nevnt, et svært omfattende tema man kunne diskutert i dagesvis! Ellers synes jeg du har en veldig fin blogg👍🏼

Sandra

29.03.2016 - 23:46

Nå skapte Gud mennesket i sitt eget selvbilde som betyr at Gud skapte oss så lik seg selv..

Ine

30.03.2016 - 00:14

har selv vært kristen, men valgte å trekke meg tilbake når det ble vanskelig å tro å lite beviser. jeg tror på at det finnes noe større enn oss, men hva tror jeg ingen vet. jeg tror folk velger å ha en "gud" å tro på for at det skal være en "støttespiller" gjennom de tunge tidene, og om det hjelper for de, bra for dem. men jeg tenker det blir litt rart å tro på noe som er så lite kunnskap om, selv om bibelen er "beviset" så er bibelen skrevet av flere personer, og hvem vet hva som har surret i hode på de når de skrev dette. bibelen er heller ikke komplett det mangler mange kapiteler i denne og gjør den derfor en mindre troverdig for meg. men jeg har valgt å tro at alt skjer for en grunn, å gjør du det godt blir du belønnet av de rundt deg. egentlig karma

Maria

30.03.2016 - 02:19

Jeg tror vel egentlig ikke noe om saken. Jeg har ikke belegg for å si om gud finnes eller ikke. Jeg liker ikke å uttale meg om ting jeg ikke vet sikkert.

Utover det: Det er vel Jesus som har langt hår og skjegg.

Vilde

30.03.2016 - 02:21

Bibelen er muntlig fortellinger som levde i ekstrem lang tid før vi fikk boktrykkerkunsten og en eller fler da satt seg ned for å skrive dette. For det var jo det de hadde trodd på i så lang tid. Hvor lang tid tilbake disse muntlig fortellingene stammer fra er umulig å si.

30.03.2016 - 06:55

Vi e alle skapt i Guds bilde, vi skulle leve i en perfekt og Kjærlig værdn der det ikke fantes nåkka ondt. Men Gud e perfekt, å må gjøre alle ting perfekt. Gud ga oss fri vilje, fordi han e god, han består av kjærligheit. Han vil at vi sku bestemme sjøl over valgan våres. Han vil ikke at vi sku vær fjærnstyrt tel å ælske han! Han vil at vi sku, med fri vilje velge å leve m han. Vil ikke du at kjærestn din ska velge dæ me fri vilje? Da Eva hørte på den slue slangen å spiste eple(som Gud så at ho ville gjør) kom synden inn i værdn å forplanta sæ. Vi e alle født syndera, vi kan ikke gå en dag uten å synde, for mange e det tungt å svelge. Men derfor va Gud så genial at han ga sin eia sønn for å lide på korse, han sona for alle syndan våres. Det e KUN en ting du treng å gjør, tro me ditt hjerte at Gud ga sin sønn for å sone alle våre synda, og at han sto opp fra de døde igjen, takke ja til å leve med Jesus i hjerte.

Ingen hokkus pokkus, ingen rituala eller nåkka sånn.. Kun d. Gud ønska at vi ska velge han. For værden e forsyra av ondskap, klar du å se d? Det står profetia i Johannes åpenbaring som e skreven for læææænge sia, om kordan værdn skal se ut i de siste tider. Alt av profetia i bibeln stæmme m d som har skjedd og som skjer nu. Prøv å gå på nætte å søk litt opp Ariel, alt e mind blowing! Ka går du glipp av? Vil du ikke se?:) Skal be for dæ, ingen press, æ vil bre få det ut, kanskje d e fleire som læs dettan, som e bra.. Folk treng å se sæ rundt, ka som skje overalt, få tråen i ting.

Å når du sei "Han mann me sjægge" så skjønna æ at du veit lite, men jo meir du veit, jo meir skræmmanes LOGISK blir alt. D e litt sykt. D at alt av alternative ting i dag e meeeget akseptert, spirituelle ting, åndenes makt, Marthas engleskole osv.. Alle hiv sæ over d med en gang, null problem. Men når det e snakk om Gud, da forakta de det. Da e det galt, teit, heilt sykt å tru på en mann i skyan.. Det står at vi menneska skal vær forblinda, å som du ser.. E så sykt mye æ kunne skreve om d her.. Men da måtte æ ha skreve ei lang bok t dæ, å når man ikke har tråen i det her, e d vanskeli å forstå.. Det kan ta litt tid. Men d vil forandre syne ditt på alt, når man beg å skjønn d store bilde å får bort sløre fra øyan. Æ låva dæ, det e ikke så firkanta alt, som man kanskje har hørt eller trur.. Prøv en gang å tilegne dæ litt kunnskap, snakk m folk, læs på nette.. Det e snakk om de viktige store spørsmålan. Live etter dødn.. Alt stoppa ikke her, for en trist tanke d må vær å leve med, ingen håp om kjærligheit..

Guro

30.03.2016 - 10:56

Jeg tror på det som gjør hver enkelt av oss lykkelig! Jeg tror og tenker at alle mennesker i verden skal ha sin rett om å gjøre det som gjør dem lykkelige, men likt som Kardemommeloven, så lenge man ikke skader andre. Jeg mener at om det gjør akkurat deg lykkelig å tro på en større makt så er du fullt velkommen til det. Men man skal ikke presse sin egen religion over på andre eller straffe de som ikke tror det samme som seg. I bunn og grunn "vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg".

stine

30.03.2016 - 21:35

DU UTEN NAVN som skrev så mye.. (postet kl 06.55)

Du har kunnskap og satt deg inn i tema merker jeg. Du nevner masse bra her! Ville bare si det ;)

For å forstå og i det hele tatt kunne gjør seg opp noe stor mening må man nesten undersøke litt. Det gjør i alle fall jeg. Det er interessant, og ikke minst, jeg tror det er lurt å ikke være for "snever". Heller ydmyk. Vi er bare mennesker. Hadde vi visst alt, hadde vi vel vært.. Gud? Jeg syns det egentlig er lettere å tro at det må finnes en Gud når jeg ser på skaperverket, enn å tro det bare ble sånn.. et pang etc.

Det er ikke Gud som styrer verden i dag.. Da hadde den ikke sett slik ut. Gud skapte oss for at vi skulle leve i paradis, evig, uten sykdom, uten død. Men, vi ble skapt med fri vilje til selv å kunne velge. Menneskene valgte å gå i mot Gud. Han sendte Jesus for å redde oss. Jesus er ganske godt dokumentert i bibelen. Og det er ikke såååå lenge siden han skal ha vandret rundt her med oss, hvis man tenker på årstall. Bibelen har mye fine verdier. Og bare de 10 bud feks, hadde vi forholdt oss til dem, alle sammen, da hadde jorden vært flott. Vet mange ikke kristne som er enig i dette!

Det gode skal vinne over det onde. Og da skal Guds plan bli slik den var ment <3

Jeg velger å tro dette. Det er et valg jeg tar. Jeg har ikke fått noe overbevisning akkurat. I alle fall ikke ennå, hehe.

Og med tanke på skjebne feks. Jeg tror det kan skje gode ting for folk, men Gud sitter ikke å fordeler hvem som skal bli født i missbruk, hvem som skal være rik, hvem som dør som 3 åring ol. Det er ikke av det gode. Det er ikke Guds plan!! Det er tilfeldigheter. Så jeg tror ikke på skjebne.

Jeg kan tenke som mange andre, hvorfor griper han ikke inn? Får slutt på djevelen/ondskapen? Vi har ikke helt svaret på det. Men han kommer til å gjøre det. Og vi vet at han vil ha så mange som mulig "med seg/på sitt lag", han vil egentlig ikke at noen skal gå fortapt. Se hvordan vi lever i denne verden.. mye fortapelse, skulle man tro. Kanskje derfor han venter. Det står at før Jesus kommer tilbake skal alle folkeslag ha hørt om han. Med tanke på at Gud tilbyr en evighet i paradis, er jo dette livet vårt veldig mikroskopisk. Så det er slike ting jeg tenke på ang hvorfor han ikke har grepet inn ennå. Men jeg undrer meg over mye, som de fleste andre. Og jeg tror det er viktig å undre, og undersøke ;)

Det burde vel være noe vi brydde oss enda mer om. Livets store spørsmål..

Vilde Cecilie

31.03.2016 - 01:46

Jeg tror ikke på gud. Jeg skal prøve å forklare hvorfor gud, og spesielt de menneskeskapte gudene i de store religionene, ikke virker særlig sannsynlig at eksisterer.

Det første er evolusjon.

Det slår meg at noen over her ikke helt har forstått hvordan evolusjon fungerer. Men om man tror at verden er 6000 år gammel, så blir det veldig vanskelig å forklare evolusjon. Jeg skal forsøke fordet :)

Kort fortalt: evolusjon handler om replikasjon i genomet med små variasjoner (fordi en feilfri replikator ikke eksisterer), som over laaaaang tid - gjennom utallige generasjoner - kan gi opphav til det biologiske mangfoldet vi har i dag. Alt som skulle til var at kjemiske forbindelser begynte å replikere seg selv. Anbefaler å lese mer om det! Det er basert på kjemi, og naturlovene som gjør at atomene i verden oppfører seg slik de gjør. Et tips er å lese litt om termodynamikk og entropi.

Grunnen til at alt i verden er så komplekst er fordi evolusjon har fått utfolde seg over utenkelig lang tid. Evolusjon er en blind prosess. Det vil si at det ikke er noen mening bak det. Det er basert på tilfeldige mutasjoner i genomet som senere blir selektert som følge av variasjoner i økologien. Med selektert mener jeg at organismer med gitte mutasjoner i genomet overlever lenge nok til å reprodusere. Det som finnes i verden av organismer finnes fordi det fungerer i henhold til miljø, ikke fordi det er feilfritt, snilt, vakkert eller magisk.

Se for deg at en rød larve som lever på røde blomster (og dermed har perfekt kamuflasje) går over til et nytt habitat av grønne blader. Larven (jeg snakker om den som individ, men mener selvsagt arten, og hvordan den utvikler seg gjennom generasjoner) sin rødfarge blir her plutselig veldig lite gunstig, og sjansen for å bli spist av en rovfugl øker, og sjansen for å reprodusere blir mindre som følge.

Forestill deg at denne røde larven får mange avkom og én av disse har en mutasjon (en feil i kopieringen av DNA under meiosen, der kjønnscellene dannes) som gjør at larven får en grønn fenotype. Sjansen for at akkurat denne larven skal overleve og få reprodusert (bli selektert for gjennom naturlig seleksjon) er mye større pga sin gode evne til å blende inn med bladene den lever på. Slik sett vil én art over tid (gjennom mikroevolusjon) evolvere til nye former som til slutt ikke vil være i stand til å reprodusere med hvordan arten orginalt var. Vi har da fått dannet en ny art (makroevolusjon).

Så enkelt og så komplisert er det.

Neste punkt har evolusjon som premiss, og det er derfor jeg forklarte dette først: utvikling av intelligens:

Mennesker er en videreutvikling fra aper, kort fortalt. Vi har vandret ut fra Afrika (homo erectus vandret ut for 1,8 mill år siden) og tilpasset oss miljøene vi har havnet i. F.eks så har vi i norden fått (gjennom naturlig seleksjon) lysere hud som gjør at vi kan nyttegjøre oss av den lille solen vi får her bedre (bedre opptak av D-vitamin f.eks).Slik arbeider evolusjonen: uten bevissthet eller fremtidsutsikter, kun gjennom hva som funker i gitte miljø og hvem som dermed overlever.

Å begynne å stille spørsmål om verden rundt oss er ett av de første tegnene på økt intelligens. Så religiøse tanker var i utgangspunktet et tegn på intelligens. Vi ville vite hvorfor vi var/er her, hva som er poenget. I kjølevannet av religiøse tanker og videre dogmatiske regler som vi mente gud hadde, sprang det frem en mulighet for å kontrollere. Religion er en ypperlig måte å kontrollere menneskers seksualitet, tanker (frykt for tankekriminalitet), og ikke minst moral på. Spesielt siden vi mennesker er irrasjonelle og sentimentale organismer.

Som følge av denne kunnskapen forstår jeg ikke at noen kan hengi seg til religionene som mennesker har skapt. Skriftene i religioner er så gamle at de for lengst er utdaterte, og spesielt gitt all kunnskap vi har om fenomener som mennesker tidligere ikke kunne forklare. Vi vet mye mer om psykologi, og dermed også logiske feilslutninger. Vi er også utrolig dyktige på å se mønstre der det ikke er noen, som også har vært en enorm fordel for oss evolusjonært, men som dessverre gjør oss mer tilbøyelige til å falle for gudommelig svada.

Fordelen med den vitenskapelige metode er at resultatene man ser er sanne enten man vil eller ikke. Dette ser vi f.eks i seksuelle strategier hos alle organismer, og generelt overlevelsesstrategier. Det vonde og grusomme kan hjelpe deg til å reprodusere (voldtekt, drap for å skaffe ressurser osv). Hannløver dreper for eksempel ofte barna til en hunn dersom han er i tvil om de er hans. Dette for å øke sjansen sin for å reprodusere, gitt at hunnløven da blir drektig igjen. Det er så mye mer å si, men jeg er tom for tegn til kommentaren :D

Verden kan føles verdifull og fantastisk selv om det ikke er noen grunn til av vi finnes. Det er ingen mening med din eksistens, men det kan fortsatt være nydelig å leve!

Måtte bare rante fordi jeg elsker søken etter sannhet.

God kveld!

stine

31.03.2016 - 23:41

Vilde. Vitenskapen trenger ikke stå i veien for å tro på en Gud 😊

Jeg tror ikke jorda er 6000 år gammel! Evolusjon er å en form for tro. Noe kan bevises, og noe er teorier.

Kjempe bra du leter etter en sannhet. Det gjør jeg også 😊

01.04.2016 - 13:04

Jeg tror ikke på gud, men jeg tror på noe som er større en oss, noe som laget oss, noe som ga oss sjansen til å leve, og skape. Mother nature, enkelt og greit

Sunniva

01.04.2016 - 13:34

Merker ut i fra hva som står her at det er mange som tror, men som kanskje ønsker å få litt mer kunnskap om bibelen. Jehovas Vitner tilbyr uforpliktende, gratis bibelkurs for alle som er nysgjerrige.

www.jw.org

Vilde Cecilie

02.04.2016 - 16:12

Stine: Da burde du lese seg opp på hva en teori betyr i vitenskapelig betydning ;) Gravitasjon er f.eks også regnet som en teori. Bevisene for evolusjon er så sterke at det anses som en sannhet. Evolusjon er noe ikke kan benektes fordi vi kan se at det skjer rett foran øynene våres, f.eks gjennom menneskelig avl av andre dyr. Særlig i planteriket har vi levende bevis for evolusjon :)

02.04.2016 - 16:47

Jeg anbefaler og www.jw.org.

anette

04.04.2016 - 20:50

Nei, men kjære alle sammen..... bare lukk opp deres øyne og se solnedgangen sekund for sekund, om du en gang skal bli mor bare følg med på din graviditet dag for dag, er du ute så se på alt som vokser og gror. Hvem er skaperen, hvordan vokser og utvikler alt ? Det er jo ingen hokus pokus når kvinner skal plutselig føde for eksempel? Eller at det skal bli natt og dag. Ikke vær så trangsynte mennesker bare lukk opp øyne og se rundt på alt. Jeg tror ikke på at det finnes noen som ikke tror på Gud. Fordi en eller annen gang i livet har alle kjent på den følelsen hvor du føler at det faktisk finnes noen, hvor du føler at du trenger akkurat Gud som for ekesmpel skal støtte deg på ditt livs største prøve....

lukk opp øyne alle sammen fordi innerst inne vet vi alle at Gud finnes og natt/dag er ikke på noe autopilot som bare skjer.....

Cassandra

06.04.2016 - 02:32

Selv kommer har jeg en veldig kristen familie og fra da jeg var liten var jeg kristen selv. Men de siste årene har jeg bare begynt å trodd mindre og mindre. Så jeg er ikke kristen nå lenger, men at det er mer i verden/universet enn hva vårt øye ser? Så absolutt!

Vilde Cecilie

07.04.2016 - 03:51

Anette: Er du seriøs? Jeg blir usikker på om det er trolling eller ei.

Det blir alt for langt å skulle skrive hvorfor ting spirer, hvordan fosterets utvikling i livmoren foregår og hvorfor det blir dag og na.. Eller. Den siste der kan jo svares på fort:

Jorden går i bane rundt solen fordi objekter tiltrekker seg hverandre, og alle partiklene som har blitt spredd rundt i universet over lang lang tid vil samle seg til klumper. veldig kort fortalt (fortsatt er det partikler som surrer rundt jorden, og vi ser det i form av metioritter osv). Så jorden går rundt solen i en elipseform (som gir årstider), og jorden spinner rundt sin egen akse også (som gir dag og natt). Jordkloden ligger litt på skeiva i forhold til solen, og det er årsaken til at noen steder i verden er varmere enn andre på ulike årstider.

Det som ér interessant er heller hvordan det har seg at termodynamikk finnes. Gravitasjon. Altså.. Som følge av termodynamiske bevegelser så funker kjemien som den gjør, og vi har resultatet som er på jordkloden i form av organismer og alle biotiske faktorer, og abiotiske faktorer for den saks skyld.

For det blotte øye kan det virke umulig å omfavne at dette kunne skje tilfeldig, men det kan det. Det kan det kun som følge av at det eksisterer termodynamiske bevegelser og naturlover i seg selv, og selvsagt masse. Det er bare tilfeldige bevegelser som over ekstreeemt lang tid har blitt komplekst på minst én klump i det massive universet.

Men det er heller mer interessant å se på de uintelligente tingene vi består av som kvarker! Hvorfor er ikke folk mer nysgjerrige? Hvordan klarer folk å akseptere gud som en skaper? Det er jo ingenting som tyder på at det finnes noen bevisst gud. Hvorfor skulle f.eks "gud" "tilfeldigvis" velge å handle i menneskelig tankegang? Oi, for et sammentreff? Haha! Det kan ikke hende at det var mennesker som fant opp gud for å få sin vilje da? Jeg mener: hvorfor tenker ikke folk lenger på det punktet? Det forundrer meg til stadighet. Det er foreløpig ingen verdens ting som tyder på en intelligent skaper.

Og nå skal jeg komme meg tilbake til min egen blogg og skrive om dette der :D

Skriv en ny kommentar

hits