Jeg var utro

En gang utro, alltid utro? Nei, det stemmer virkelig ikke..

Jeg var utro mot kjæresten min. Det er 8 år siden nå.. Jeg var 16 år gammel og var i et forhold jeg ikke lengre trivdes i. Det var ikke et bra forhold, jeg brukte et halvt år på å manne meg opp til å slå opp. Jeg måtte faktisk flytte til en annen by når jeg slo opp, men det er en annen historie. Det finnes ingen unnskyldinger som er "bra nok", men jeg var et barn og jeg kunne aldri gjort det igjen. Aldri.

Nå som jeg deler dette med dere og faktisk innrømmer at jeg har vært utro, så kommer jeg nok til å få ganske mange stygge kommentarer - men la dem komme. Jeg vet at det jeg gjorde er helt grusomt, jeg vet at det er en helt forferdelig ting å gjøre mot et annet menneske. Jeg har selv trøstet så mange som har hatt en kjæreste som har vært utro, og jeg vet hvor mye vondt som kan komme av det. Jeg var "heldigvis" ikke alene om å være utro i forholdet, så jeg har også kjent på det. Det er ikke kult..

Det jeg gjorde den gang, har ingenting å gjøre med hvem jeg er som person i dag. Kjæresten min og jeg stoler blindt på hverandre. Utroskap er noe vi aldri behøver å gruble på, vi legger ikke energi på det. Jeg er så glad for at vi er såpass trygge på hverandre som det vi er. Jeg tror ikke man kan ha et bra forhold om man ikke stoler på kjæresten sin - tillit er det viktigste i et forhold!

Jeg tror det verste med utroskap er at det kan sette virkelige spor. Det finnes så mange som har hatt en kjæreste som har vært utro, som sliter veldig med å stole på senere kjærester. Det er den største dealbreakeren - man kan ikke få et forhold til å fungere om du aldri stoler på kjæresten din..

Det finnes jo mange ulike grunner til hvorfor man velger å være utro. Jeg tror den største grunnen er at man ikke har stor nok kjærlighet til kjæresten sin. Så mitt tips er absolutt å gjøre det slutt med kjæresten din om du føler at det er andre ting som frister mer. Det er ikke verdt å knuse hjerter over en sånn dum greie.

Mange velger å tilgi kjæresten sin etter han/hun har vært utro, og fortsette forholdet. Noe jeg ikke tror helt på, men om kjærligheten virkelig er der og det finnes håp så skjønner jeg hvorfor de vil prøve. Personlig tror jeg aldri jeg kunne fortsette å være sammen med kjæresten min om han var utro mot meg. Men igjen, man vet aldri før man står i situasjonen selv. Alle har sin greie, sine grunner og sin form for kjærlighet. Man skal ikke være så kjapp til å dømme heller, om man ikke vet hele sannheten! 

Utroskap er så ille, det er så unødvendig. Jeg vet den dag i dag om flere som er utro, og som bare fortsetter å gjøre dumme ting bak ryggen til kjæresten. Det er en ting å gjøre EN feil, men å gjøre det om og om igjen - nei, det skjønner jeg ikke. Disse menneskene har null respekt for kjærlighet, og jeg håper karma faller tilbake på dem. Jeg har tidligere blandet meg inn i andres forhold når jeg vet at den ene er utro, men det endte fort opp med at jeg ble "the bad guy" så jeg legger meg ikke i andres forhold lengre så lenge det ikke er noen jeg kjenner veldig godt.

Jeg vil gjerne høre deres meninger rundt dette. Har du noen gang vært utro? Eller har du hatt en kjæreste som har vært utro mot deg?

Lots of love, A

36 kommentarer

anonym

30.03.2016 - 18:25

daniel har jo vært utro mot deg. vet du ikke det?

J20

30.03.2016 - 18:28

X-en min va utro med meg for et par år siden , jeg var så dum å tilga han ,eller jeg trodde det . Ente me at jeg aldri klarte å stole på han å han klarte aldri å stole på meg av en eller aen merklig grunn. Han sa han trodde jeg kom til å ta hevn.. Er heldigvis ikke sammen me han lengre å 💪🏻😃

Rebis

30.03.2016 - 18:34

X-en var utro med min gamle bestevenninne. Fikk vite det av en annen jente når det ble slutt

Nordlændingen

30.03.2016 - 18:39

Eksen min var utro, ferska hun etter 8år, kastet henne ut og holder meg singel en stund nå😊

Anonym

30.03.2016 - 18:44

Jeg har faktisk vurdert å sende deg mail om akkurat dette temaet, fordi jeg ikke føler jeg har noen som forstår meg, og fordi jeg syns du virker som en god person og snakke om alt om! Høres gjerne helt fjernt ut, nå som vi ikke kjenner hverandre. Men det er sånn jeg har oppfattet deg <3

Tingen er den at en gutt jeg holdt på med, eller hadde en greie med var "utro" i fylla. Dette fikk jeg vite av noen venner å gjorde det slutt umiddelbart, sånn kunne jeg ikke ha toleranse for. Denne gutten har vært i livet mitt helt siden jeg var liten, og fra min side har jeg alltid likt ham veldig godt, til og med før det ble oppklart at vi virkelig hadde noe for hverandre. Da jeg fant ut at han hadde vært med en annen jente i fylla ble det mye drama. Vi er i samme vennegjeng og det ble mye snakking om alt dette.

Jeg var ikke tvil om at jeg måtte videre, og kunne aldri ta ham tilbake igjen. Han prøvde hardt å få kontakt med meg, men jeg svarte ikke for jeg visste allerede at det ikke gikk å fikses. Han slettet meg over alt, og har nå fått vite i senere tid at det var fordi det var den eneste måten å komme seg videre på, fordi han forsto det ikke var sjans å vinne meg tilbake. Vi møttes et par ganger for å hente ting hos hverandre, og det var det. Det gikk gjerne en god stund, og i påsken møttes vi på narsj. Han tok taxi til narsjet da han fikk vite jeg var der. Vi fikk snakket, og kranglet, og vi begge gråt. Jeg vet det høres rart ut, men det er akkurat som jeg vet det er han jeg vil ha, og kun han. Hvorfor vil jeg fortsatt ha ham etter dette???

Jeg prøvde å treffe andre gutter etter vi kuttet kontakt, men dette gjorde men bare kvalm og jeg klarte det rett og slett ikke.

Dette er ikke første gang han gjør noe sånt (ikke mot meg, men andre jenter han har vært med).. Han har vært den typen som ligger rundt, er med forskjellige jenter osv. Men jeg får stadig høre fra kompiser og venninner at de merker han er villig til å forandre seg, for nå har han endelig funnet ei han vil ha noe seriøst med sier de. Jeg tror ingenting på dette før jeg ser det selv. Men nå etter vi møttes i påsken skal vi treffes nå til uken, før han drar en uke til syden. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre videre, og jeg vet selv jeg elsker denne gutten. Men etter dette er jeg forvirret. Han har sakt til meg at han nesten vet at han ikke kan vinne meg tilbake, men han vil gjøre alt for at vi kan ha kontakt.

Hadde blitt glad om du ville svare på denne lange kommentaren!

Liker at du er så åpen og ærlig Ariel! Du er fantastisk <3 <3

Stine Helene

30.03.2016 - 19:03

Eksen min sin eks var utro mot han, og jeg merket at han dro det litt med seg inn i forholdet vårt. Han slet veldig med å stole på meg og ble veldig sjalu og sint når jeg snakket med andre gutter eller dro ut på fest uten å konstant tekste med han. Veldig slitsomt og kjipt for meg. Skjønner jo at han ble såra av forrige forholdet, men veldig urettferdig å la det gå utover en trofast partner! Sånn ellers så synes jeg at jeg ser utroskap overalt rundt meg, spesielt blant gutter. Virker som om det er sinnsykt mange sleezy mannfolk der ute, selv om det finnes noen good guys også. Mister nesten litt troen på bra gutter når jeg ser så mye utroskap blant dem.

B

30.03.2016 - 19:16

Eksen min var utro mot meg opp til flere ganger, men med mange forskjellige. Alle ga meg hint om det, men ingen turte å fortelle meg det direkte, noe som egentlig er litt sårt å tenke på nå. Han ga meg ofte skyldfølelse for at HAN hadde vert utro. Påstod det var jeg som ikke ga han nok kjærlighet, at jeg ikke var snill nok, tynn nok, pen nok. Dette førte selvsagt til at jeg raste ned i vekt og på det verste var jeg bare 48 kg. Til slutt fikk jeg nok og gjorde det slutt en gang for alle. Nå, snart 5 år etter, gjør det forsatt vondt å tenke på hvor jævlig han behandlet meg. Jeg gjorde ingenting galt, annet enn å elske han.

Helene

30.03.2016 - 19:19

Min første jeg mista jomfrudommen min til var utro mot meg. Skikkelig umoden og forferdelig ekkel type. Har 0 respekt for gutten og gir han ikke så mye som et blikk den dag idag. Heldigvis kom jeg fort over det, for jeg innså hvor bra jeg er i forhold og det var absolutt ikke mitt tap ;-)

Utroskap er verste sort og jeg syns ikke det er greit i noen som helst tilfeller!

Stine

30.03.2016 - 19:20

Exen min var utro mot meg, meg og han begynte å holde på, mens han "holdt på" med en annen jente som jeg selvfølgelig ikke visste om. han hadde sagt tidligere til meg at han hata utroskap og det var det verste han visste, alle tegna var der, at han var utro, men jeg hadde fortsatt det han hadde sagt om utroskap i bakhodet så jeg ville ikke tro på det. Han ville ikke vises offentlig med meg, plutselig så måtte jeg dra eller han med engang, han ga meg ikke ordentlige gratulasjoner på bursdagen min, ville ikke bli med på bilder, når vi møttes på byen kunne vi ikke snakke, for han måtte være med gutta, masse tips fra andre osv. Jeg var naiv, men jeg tror nok jeg visste det innerst inne uansett. Hun andre jenta hadde nok finni ut av det tidligere enn meg, men til slutt måtte jeg bsre åpne øynene mine og prate med denne jenta, og fikk jo bekreftet at han faktisk var utro. Hun jenta sa hun ikke hadde vært med han i det siste og sa hun trodde nok at han var mer interessert i meg nå, han ga meg en lang unnskyldning og etter en stund holdt vi på igjen, vi ble sammen og var sammen i godt et år. Men tilliten ble aldri den samme, det tok lang tid før jeg stolte på han, men så begynte han å juge om rusmisbruket hans og da visste ikke jeg hva annet han kunne juge om, så da blei det slutt for godt. Å jeg har det mye bedre uten han! Tror nok å ta tilbake en som har vært utro kan gå, men da trengs det mye tid, ærlighet, "blind" tillit, ikke bruke det imot personen og mye jobb.

Håper tegna over kan kanskje hjelpe andre som er i tvil!

Stine

30.03.2016 - 19:23

Ja "j20" exen min snakka også om at han var redd for at jeg skulle ta hevn! Så jævlig som vi hadde det, kunne jeg hvertfall ikke ønske det på en jeg var sammen med, ikke min verste fiende engang. Er noe av det mest grusomme du kan gjøre mot en person

Medina

30.03.2016 - 19:30

Alle mine tidligere ekser har vært utro mot meg, men har egentlig ikke brydd meg så mye ettersom jeg ikke hadde så enorme følelser for dem heller. Men så traff jeg en gutt som jeg lenge holdt kontakten med, og vi ble og er fortsatt sammen. Han var utro mot meg i den andre eller tredje uka av forholdet vårt, og jeg valgte og tilgi han der og da, hvorfor jeg gjorde det, det vet jeg ikke, men vi har i allefall vært sammen i over ett og et halvt år nå, og vi stoler begge på hverandre nok til å være sammen. Han gjør meg veldig lykkelig, men jeg tenker ofte på det som skjedde, og noen ganger så lurer jeg på om jeg tok et feil valg ved å tilgi han. Menmen, sånn er livet. Han har i allefall forandret seg, og vi både er og snakker sammen hver dag. Vi har også blitt kjent med hverandres familier, og jeg føler vi nå er på et mer seriøst nivå. Så vi må alle vite at folk forandrer seg, akkurat som du har gjort. YOU GO GIRL!❤️

30.03.2016 - 20:48

vi er alle bare mennesker! det er lov i gjøre feil, og etterpå lære av våre feil!

har aldri vert utro selv, men 3 av forholdene mine gikk i dass for de var utro mot meg, å har angret seg ihjeeel etterpå .. men jeg klarte ikke å bli sammen med de igjen eller tilgi di.. asj!

Anonym

30.03.2016 - 21:08

Jeg har også vært utro. Og jeg kan helt ærlig fortelle at jeg synes jeg er et helt følelsesskada menneske. Jeg har aldri hatt en stabil oppvekst, med mye "forvirra" kjærlighet. Dette har reflektert i mine forhold i ettertid. Jeg kan ikke elske noen. Men jeg har hatt kjærester som har elsket meg over alt på jord, og det er kanskje dette som skaper en slags uro i meg? Jeg distanserer meg fra de jeg er sammen med, og har ingen problemer med å være utro. Og ljuge om det. Til alle parter.

Det er litt vanskelig nå, jeg var sammen med en gutt jeg var virkelig glad i(ikke elsket) i 3 år. Vi bodde sammen, totalt trofaste og hadde det helt ok. Til jeg flytta hjemover igjen og sa jeg ikke ville være sammen med han lengre. Han elsket meg slik og fikk overtalt meg til å være eksklusive til han flyttet ned til meg. Men jeg har ikke det. Jeg er mentalt singel. Så her er jeg. Utro. Feig. Det er ingen unnskyldning. Jeg har så vondt for å såre folk, så da tenker jeg det absurde med å være sammen med han for ikke å såre han ved å slå helt opp, men ha andre skjult på si. Det er fryktelig, og mange vil tenke så utrolig stygt om meg nå. Og jeg forstår det. Ville bare gi ståstedet fra "den andre siden" i kommentarfeltet. Jeg har aldri elsket noen slik jeg har blitt elsket, og det blir derfor kanskje en evig jakt/søken på den "lykken" i tillegg til å ha en slags enorm frykt for å være alene. Hmm.

Philip

30.03.2016 - 21:29

Pierre var jo Utro mot Martine, nå er han blitt sammen med Isabella. Hva synes du om det egentlig? Hva synes du om Pierre som person? Jeg føler at det var jævelig dårlig gjort av han og være utro mot henne, Martine var en kjempe hyggelig og snill jente. Synes Pierre skal skamme seg

Jens

30.03.2016 - 22:46

Min første kjæreste, og den jeg mistet jomfrudommen til var utro mot meg etter noen måneder. Jeg tilga henne, og hun gjorde ingenting etter det, men litt over et halvt år senere gjorde jeg det slutt med henne. Jeg klarte virkelig ikke å stole på henne, uansett hvor mye jeg prøvde. Men det tærte så mye på meg at jeg bare måtte la henne gå etterhvert.. Ser i ettertid at det var like greit, for han hun var utro med ble hun samme med rett etterpå, men så presterte hun å være utro mot han også, for så å bli sammen med han hun da hadde vært utro med. Nå har selvfølgelig han vært utro mot henne, så hun fikk smake litt av det selv. Jeg tror ihvertfall at noen mennesker bare er født til å være utro, og de ender opp med like ille folk. Karma finnes! Jeg har nå en kjæreste jeg har vært sammen med i fire år, og er så lykkelig som bare det! ❤

30.03.2016 - 22:52

Jeg har selv vært utro mot min x-kjæreste.. Vi var sammen i godt over 1 år og for kun en uke siden var jeg utro på fest.. Jeg føler meg helt forferdelig fordi jeg vet godt at jeg elsker han og ville aldri gjort han noe vondt, men når alkoholen kommer inn, kommer monsteret ut. Vet at alkohol er en dårlig unnskyldning, men jeg gjorde det rette og sa det til han med engang jeg hadde sjangsen, også slo jeg opp med han, i bekymring om at dette kunne hende igjen. Vi er nå på en klein stadie i venne''forholdet'' vårt, men håper det blir bedre, fordi jeg kan ikke se for meg en eneste dag hvor jeg ikke er med han. Kanskje fordi jeg har mistet alle mine venner tidligere i forholdet, så har omtrent ingen uten om han. Jeg føler med deg, kunne aldri gjort dette igjen, mot noen som helst. Ser nå på meg selv som en som holder avhold på forhold, og det skal jeg være i en god stund framover, slik at jeg får levd litt og da eventuelt prøve på nytt med forhold.

30.03.2016 - 22:55

Hva med Pierre da..? (tenker på hans utroskap mot martine)

hun der

30.03.2016 - 23:15

Ja, jeg var utro mot exen min, et par år siden nå, men ingenting jeg er stolt over.. Det var vell av samme grunn som deg, hadde vært sammen med han i 2 år, var vell ganske lei han I guess, var 16 år, ung og dum.. og kjæresten min før det, hadde også sex mens vi var sammen(jeg var jomfru i det forholdet). Nå i senere tid tenker jeg på dette her som noe av det verste som kan skje en person, og er lykkelig sammen med min næværende kjæreste, som jeg aldri kunne ha tenkt på å være utro mot engang, heldigvis<3

Stå på Ariel, du er rå!!

Espen

30.03.2016 - 23:16

Exen min rota med en annen type og jente på en fest. Det var veldig sårende og jeg klarte ikke å stole på henne etter det. Hun var ofte på fester alene særlig i helgene når jeg måtte jobbe og det gikk mange rykter om at hun rotet med både gutter og jenter på festene. En søndag jeg ble ferdig 3 timer tidligere på jobb kom jeg hjem og hun satt i stua mens noen var i dusjen. Jeg fikk ikke vite hvem det var og det var flere sexleketøy i senga vår som ikke var våre/hennes. Etter det knulla jeg henne i rompa å kastet henne ut etterpå. Det er 9 år siden nå og jeg angrer ikke ett sekund. #single4life

Sara

30.03.2016 - 23:18

Kjæresten min var utro mot meg med eksen sin, han var den første jeg hadde sex med så jeg syns det er utrolig ekkelt nå, vi hadde vært ilag 1år så dro jeg på ferie så var han utro. Fikk vite det av eksen hans. Jeg vet ikke om jeg vil være med han eller ikke, føler jeg ikke kommer Meg ut av forholdet.

Siw hagen

31.03.2016 - 00:14

Hei, har vært sammen med kjæresten min i 2 år, så slo vi opp fordi han var utro nå han dro på guttetur i Amsterdam, han sier han hadde prøvd litt av hvert nedi der og ikke husker alt. Så ville han ha meg tilbake da det hadde vært slutt i 1måned. Og nå er vi sammen igjen, og nå blir jeg bare paranoid hver gang han drar ut og jeg begynner å mase på han. Han gir meg ingen trygghet på at det er meg jamvel ha og han er heller ikke avvisende mot andre jenter om de tar kontakt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjør for at ting skal bli bedre.. Vi har nå vært sammen 2,5måned.. Trenger litt råd og tips! Er så redd hans skal dolke meg i ryggen igjen. Men etter vi ble sammen igjen har han begynt å bekymre seg litt for at jeg skal ta hevn for det han gjorde mot meg..

Siw hagen

31.03.2016 - 00:16

BTW: det var en hore i Amsterdam han var utro mot meg med..

Kristìn

31.03.2016 - 07:49

Æ meine åsså at "en gang utro, allti utro" ikke e sant.. Men dessværre e det så mange æ kjenn som ødelægg den teorien litt førr mæ. :( e man utro så har man ikke et godt forhold, ænkelt og greit.. vess man e lykkeli så har man ingen behov førr å vær utro.

Æ har aldri vært utro, ikke i særiøse forhold værtfall, men hadde en type ei stund som va sykeli sjalu og det va ekstremt slitsomt å bli accused førr å ha vært utro heile tia vess æ bærre hadde snakka om/me en anna fyr...

Sarah

31.03.2016 - 08:11

Hadde en type som var 7 år eldre, jeg var såklart ung og dum og han rusmisbruker. Hans eks hadde hvert utro mot han, så det var skikkelig paranoia ute å gikk. Han trua flere av kompisene mine, ringte både meg og venninner når jeg var ute og skulle ha kontakt hele tiden - følte meg kvalt og beskylt for ingenting. Ba meg la være å ha på treningstights(?) fordi andre kunne se på meg.. Heldigvis slo jeg opp, var singel i 1 år før jeg fant min nåværende type. Utroskap ødelegger virkelig tillitt.

Synne

31.03.2016 - 08:48

Kan du lage et innlegg om hvilken type lipfiller du har?:)

31.03.2016 - 09:25

Eksen min var utro uten at jeg visste det. Jeg fikk vite det av hun han var utro med av at hun sendte en snap av at de to kyssa. Han snakket også med flere jenter bak min rygg. Etterpå gjorde jeg det slutt. Jeg har det mye bedre uten ham..

Tune

31.03.2016 - 12:20

Jeg har også vært utro. Jeg var i et ganske langt forhold men en fyr, så ble det slutt mellom meg og han. Og jeg slet etter det. Men jeg traff en ny en, en stund etter det, og vi ble sammen. Så møtte jeg exen på fest, og det var alkoholer og følelser i bildet, og vi hadde sex. Jeg var 16 år, så jeg var litt ung enda. Jeg kunne aldri ha gjort det igjen. Skjønner ikke hva jeg tenkte på når det skjedde.. Det skjer hvertfall aldri igjen. Jeg er fortsatt sammen med han jeg var utro mot, og holder på å bygge opp tilliten igjen. Jeg gjør det aldri igjen.

B

31.03.2016 - 14:24

Heeeerregud! Du får overskriften til å høres ut som det handlet om daniel. Hvorfor skriver som om det handler om en begravelse? Du var 16, det går bra. Ro deg ned xD ingen av dere visste ordentlig hva forhold var da uansett. Du er sinnsyykt dramatisk. Er det mulig.

anna

31.03.2016 - 15:40

For noen år siden var jeg utro mot eks-kjæresten min. Jeg var på ferie og hadde drukket litt for meget, noe som endte med at jeg var utro. Akkurat da angret jeg kjempe mye, jeg elsket jo eks-kjæresten min. Men etter en stund fant jeg ut at den egentlige grunnen til at jeg gjorde noe så dumt var fordi at selv om jeg elsket han så hadde jeg det ikke bra i forholdet. Han elsket meg og jeg han, men det var så mye som rett og slett ikke gikk. Jeg sa det aldri til han, for jeg ønsket ikke å knuse han, da syns jeg det var bedre at jeg levde med dårlig samvittighet. Til syvende og sist gjorde jeg det slutt med han. Men kan med handen på hjertet si at jeg lærte veldig mye med å være utro. Og jeg vet at jeg aldri vil gjøre noe så dumt igjen.

Malin

01.04.2016 - 10:56

Herlighet! Du var 16 år, kun et barn.. Koss kan du bruke det nå? Når du e 16 år går du i 1. Vgs, mange får sin første menstrasjon, det e 1.år fra ungdomsskolen, du e fylt av hormoner for du e ennå under utvikling. Å tenke at du e utro ein gang (som 16) å alltid da utro.. Tenk deg om.. Eg har vokst vanvittigt mye siden den gang, å eg e 22 :)

C

01.04.2016 - 13:01

Jeg føler meg veldig igjen i det du skriver. Jeg kom meg ikke ut av forholdet uansett hvor mye jeg prøvde, og tilsutt så bare gjorde jeg det ene som jeg visste at han ikke kom til og godta. Dette skjedde for flere år siden, og jeg hadde dårlig samvittighet i noen år etter det skjedde. Jeg har vært i flere forhold etter det uten og være utro, men samtidig ikke stolt helt på meg selv etter det jeg gjorde, som da gjorde at jeg ikke stolte på mine partnere. Twista shit.

Men den dag idag har jeg funnet kjærligheten og har vært i et seriøst forhold i snart et år, og etter å ha gått hos psykolog har jeg klart å gitt slipp på det, og det er det beste som har skjedd meg igjennom forholdet mitt til nå, kommunikasjon og ærlighet er nøkkelen tror jeg.

Julie

02.04.2016 - 20:33

Min ex som jeg var sammen med litt sånn av og på da jeg var sånn rundt 17-21 var utro mot meg. Men jeg var veldig forelska i han, så tok han tilbake. Men det ble plutselig ganske lett for meg å tråkke over den grensen og, så endte med å være utro med han også. Ikke særlig sunt forhold med andre ord, ikke rart vi endte med å være så veldig av og på og at det til slutt ble helt slutt mellom oss. På slutten hadde jeg trekant med han og bestekompisen hans, var vel kanskje det som satt streken på forholdet vårt, egentlig. Men noen år senere endte jeg faktisk opp med denne bestekompisen hans en periode.

Men en gang alltid utro tror jeg kommer veldig an på forholdet man er i, men også personligheten. En jeg kjenner er utro gang på gang, og ender ofte opp med den han er utro mot også før han er utro mot denne nye personen. Han har fått barn med 3 av dem (som jeg vet), men har fremdeles vært utro mot dem. Han har vært sånn alltid mens jeg har kjent han, og han er rundt 40 år nå, og jeg har vanskelig for å se at han forandrer seg. Jeg kjenner sikkert flere sånne og, men han her er så åpenlyst utro. Tror de fleste er mer skjult utro? Og andre igjen kan være utro en gang, eller i et forhold de er i på f.eks på grunn av feil forhold eller en vanskelig tid.

Anonym

03.04.2016 - 19:45

Har selv vært utro jeg også, når jeg var 16 år. Noe som jeg valgte å være ærlig om og ta konsekvensene for.

Har til og med opplevd at min kjæreste har vært utro, og det har kommet mer ut av det, altså et barn.

Etter det jeg gjorde som 16-åring så stilte jeg meg helt negativ for utroskap, og sa at hvis noen gjorde noe sånt mot meg så ble det slutt. Men så sto jeg der hvor jeg fikk høre at min daværende og da altså min nåværende kjæreste hadde vært utro, og til tross for det jeg hadde sakt tidligere så valgte jeg å tilgi og prøve på å fortsette. Vi er fortsatt sammen, og dette da pga hva jeg viste, hva jeg så og hva jeg har sett i ettertid :) har fått mange stygge kommentarer og rykter osv. Men dette hever jeg meg over for de folkene vet ikke hva som ligger bak :)

Anonym

03.04.2016 - 21:10

Jeg har selv vært utro, og jeg er 16 år. Dette skjedde for noen måneder siden. Jeg ble sammen med en gutt som var 3 år eldre enn meg, vi hadde det helt greit sammen i starten, men etterhvert dukket det opp flere ting med han som jeg overhode ikke likte. Jeg prøvde flere gang å prate med han om det, men det gikk ingen vei med det. Jeg kunne jo ikke prøve å "forandre" han heller. Familien min likte han ikke så godt, noe som var et stort minus. Jeg slet veldig med å ende forholdet. Han ble aggressiv hver gang jeg tok opp det teamet om at det kanskje ikke funket mellom oss. Det gikk litt tid og jeg ble kjent med en ny gutt. Vi ble skikkelig gode venner og han forsto meg på alle måter, jeg falt virkelig for han. Det er selvfølgelig ingen unnskyldninger for å være utro, men feil skjer. Jeg tenkte ikke så mye over hva jeg gjorde der og da, men i etter tid. Sannheten kom ut feil i tillegg, noen andre fortalte han før jeg nådde å få min sjanse til å prate ut med han om det. Noe som er veldig synd. Jeg har selv også opplevd at mine tidligere kjærester har vært utro, og nå kan jeg faktisk se det fra deres sko, liksom hvordan de hadde det i situasjonen, og det er virkelig ikke lett fra noens side.

Jeg har i hvert fall lært at dette er noe som ikke skal skje igjen, aldri. Men den dag i dag har jeg det kjempefint med "ny" kjæresten, så jeg velger heller å legge alt bak meg og starte på nytt!

Jeg digger deg og bloggen! stå på <3

Cassandra

06.04.2016 - 14:54

Enig i det du skriver her om utroskap!

Var også utro mot eksen, men vi hadde ett ganske forferdelig forhold der han ikke behandlet meg så bra.. Jeg vet at det jeg gjorde var galt, men samtidig er jeg så glad for at jeg gjorde det for det var det lille dytte jeg trengte for å slå opp med han. Så den dag idag er jeg glad for det til tross.

Geir Nilsson

23.04.2017 - 20:39

Utroskap er et symptom på narsisstisk eller antisosial personlighetsforstyrrelse (tidl. psykopati). Hvis det ikke hadde vært for at voldtekter som var relativt vanlige i lavere samfunnslag i oldtiden, ville ikke utroskap som sosialt fenomen eksistert i dag. For den utro partens del handler utroskap helt enkelt om en ting: Å få spredt sine gener. Dersom man har et dårlig utgangspunkt er det naturlig å gå for en helgardering. Empati og lojalitet er som regel fraværende hos utro personer, og de er ikke i stand til å knytte seg til andre mennesker.

Alfahanner og alfahunner er svært sjelden utro. Utroskap er først og fremst utbredt i lavere samfunnslag, og da gjerne hos personer med et skjørt selvbilde og dårlige fremtidsutsikter. Eliten er svært sjelden utro ovenfor sine partnere.

Det er den vitenskaplige tilnæringen til problemet.

Skriv en ny kommentar

hits