IT'S ALL ABOUT THE MONEY AND THE FAME AND THE POWER

Når jeg kom hjem fra paradise hotel var jeg veldig obs på at jeg fortsatt skulle være meg, jeg ville absolutt ikke forandre meg bare fordi jeg hadde fler øyner på meg. Jeg spurte vennene mine ganske ofte "har jeg blitt diva, oppfører jeg meg som en wannabe?" og svaret var alltid at jeg var akkurat samme person som før. Jeg er så glad for det, for jeg tror det er enkelt for enkelte personer å bare snu på det. Si du er litt små poppis og har følgere/fans som alltid skriver til deg hvor pen du er, og hvilket fint forbilde du er - hva skjer når man har lest de fine kommentarene i lang tid? For noen blir det kanskje en "vanesak" og det er ikke så spesielt å lese disse kommentarene lengre. Det skjer jo hver dag, så hva er så spesielt med det? Jo, det som er spesielt med det er at andre mennesker faktisk tar seg tiden til å gi deg et kompliment. Et kompliment som kanskje hadde fått en annen person til å smile i en uke i strekk. Slike ting skal man ikke ta for gitt, uansett om man har 5 eller 5000 følgere på sosiale medier. 

Jeg kjenner en god del mennesker som har vært med i reality program, eller generelt mennesker som er offentlige personer. De fleste takler oppmerksomheten, svarer fint på kommentarer, oppfører seg fint mot andre mennesker og endrer ikke personlighet. Men dessverre er det noen som rett og slett bare ikke talker den oppmerksomheten. Nå tenker jeg på at de kanskje blir veldig høy på seg selv, tror de er veldig mye bedre enn andre og gjør hva som helst for å ikke miste den oppmerksomheten de allerede har. Det de skriver på sine sosiale medier er bibelen, og ingenting noen andre mener er riktig. Alle andre tar feil. 

Det er ikke slik det skal være. Selvfølgelig skal man ha troen på seg selv, elske seg selv og dele det man vil dele av seg selv. Men det er noen (kanskje jeg også, for all del) som ikke tenker så mye over konsekvensene som kommer etter man poster en oppdatering på twitter, facebook, blogg, whatever.. Vi som sitter med disse kontoene som har mange unge følgere, vi har ansvar. Vi har ansvar over det vi deler med verden og hvordan vi uttrykker oss til våre følgere. Jeg tror det kan være lett å glemme det litt, hvis man er midt i en post og tenker "shit, dette var et bra innlegg". Men når man får reaksjoner og får lese hva andre folk tenker, så var kanskje ikke det innlegget der så jævla bra after all. Jeg mener jo selvfølgelig ikke at det bare er bloggere og andre kjente profiler som skal tenke over dette - alle som har en eller annen konto på nett skal passe på hva som blir lagt ut! Nettet er et skummelt sted, her finns alt. Både på godt og vondt. Og da synes jeg at vi alle skal prøve å fokusere på å dele relevante meninger, ikke bare dele noe for å få enda mer oppmerksomhet. 

For noen er det en jobb og for andre er det en hobby, men vi vil jo alle at dere skal klikke dere inn på profilene våre og følge oss. Hvis ikke hadde vi jo hengt opp bildene våre på veggen hjemme og skrevet alle tankene og meningene i en dagbok. Måten vi får dere til å klikke dere inn på er jo egentlig i bunn og grunn overskriftene. Det skal være interresant og man skal ha lyst til å klikke seg inn for å se og lese. Overskriften jeg valgte nå er fra en sang og jeg synes det passa til innlegget i en viss grad. Men dette skal vi også passe på, for vi skal jo ikke lure dere inn. Det er feil å skrive "my new shoes" om leserne går inn og finner et innlegg om at du har bestilt sko og venter spent på de. Her forventer leserne å se bilde av skoene, det sier seg jo selv. 

Sosiale medier er noen rare greier. Noen dedikerer mye til det og har mye bra å komme med, men kanskje de ikke har blitt oppdaget enda og får ikke noe igjen for det. Noen skriver bullshit og tjener millioner. Det er så mange ulike mennesker som styrer alle disse profilene, vi er alle så forskjellige. Noen bryr seg om dyr og rettferdighet, mens andre bryr seg om vesker og utseendet. Vi må alle få være oss selv, men vi må alle også tenke på hvordan våre meninger treffer andre.

Hadde en offentlig person med mange følgere skrevet en post om at Kim er bedre enn Kanye hadde det satt igang en stor diskusjon. Hvorfor? Jo, fordi de fleste som har en mening vil dele den og begrunne den. BOM, der har du en diskusjon som blir til en krangel som sikkert kunne blitt til mobbing på 0,5 sek. Poenget mitt er at sosiale medier kan skape så store diskusjoner og debatter at folk går helt bananas. 

Nei, dette innlegget går ikke ut til noen spesielle personer. Not at all. Dette innlegget er ikke ment til bare bloggere, men egentlig alle som har en profil der de deler noe. Dette innlegget er MIN oppfatning av hvordan sosiale medier har en stor innvirkning på oss alle sammen og hvor viktig det er å tenke seg om før man ytrer sine meninger foran hele verden. Vi gjør alle feil og vi lærer forhåpentligvis av det. Livet er et lære, man må alltid lære. Er det ikke det man sier i disse dager? Hehe.. Neida, men jeg håper og tror dere skjønner poenget mitt. Jeg spora kanskje litt ut, men dette er tema man kunne diskutert i evigheter.

Bare fordi jeg nettopp har skrevet dette innlegget, mener ikke jeg at jeg gjør alt riktig i sosiale medier. Langt ifra. Jeg har selv lagt ut både bilder og tekster som kanskje ikke passer seg så godt på nettet. Jeg har gjort feil. Mange feil. Og kanskje det kommer til å skje hundre ganger til. 

Make love, not war. Kjempestor klem fra lille my 


33 kommentarer

Rikke

26.04.2016 - 20:02

Yes babe!! Preach

arielsoylandos

26.04.2016 - 20:07

Rikke: <3

Cecilie

26.04.2016 - 20:10

Halleluja! Endelig en fornuftig blogger! Stå på Ariel!

arielsoylandos

26.04.2016 - 20:11

Cecilie: thanks girl <3

Ane

26.04.2016 - 20:12

Word! Du er bare rå fine deg<3

arielsoylandos

26.04.2016 - 20:14

Ane: suuuuuuss <3<3

line sofie

26.04.2016 - 20:17

Amen to that😁☺️

stå på ariel, du er best❤️

arielsoylandos

26.04.2016 - 20:18

line sofie: takk søte <3

Andrea Sandbekk

26.04.2016 - 21:02

Jeg har så sansen for deg, Ariel!❤️ Dette var et fint, viktig, og ærlig innlegg. Takk for at du setter ord på det mange av oss "vanlige, dødelige" ikke har sjans til å få til å nå ut til alle.

arielsoylandos

27.04.2016 - 16:09

Andrea Sandbekk: takk <3

Marion

26.04.2016 - 21:30

Er så enig med deg, skal ikke nevne navn, men var en kjent person som hadde spørsmålsrunde på facebook for en stund siden, så spurte jeg ett helt vanlig spørsmål, var ikke frekk eller noe, men svaret jeg fikk fra den kjente personen var så frekt svar, og nesten litt slemt, så jeg ble satt ut av svaret: o så noen går oppmerksomheten helt oppi hode på en, så en blir litt for høy på seg selv desverre. Så derfor jeg digger deg, for det er en som har begge beina på jorda enda, og skriver så bra, og ikke minst svarer oss lesere like blid som du er på bilder og videoer, og det liker jeg: D så ikke slutt og blogg med det første, hehe<3 håper du koser deg i varmen<3

arielsoylandos

27.04.2016 - 16:09

Marion: tusen takk søte <3 stor klem!

Ik

26.04.2016 - 21:34

Du sier det så utrolig mange tenker, takk!

arielsoylandos

27.04.2016 - 16:08

Ik: <3

Siv

26.04.2016 - 21:34

Synes virkelig du tar din del av ansvaret i denne "galskapen" sosiale medier har skapt. Jeg følger ikke med på alt og henger nok langt etter på det meste her.. Men av det jeg klarer å få med meg, syns jeg du virker som en herlig person og et godt forbilde! EKTE! Jeg kommenterer aldri på blogginnlegg, men her klarte jeg ikke la være. Jeg ønsker deg alt godt! Også håper jeg du når ut til alle som trenger det! <3

arielsoylandos

27.04.2016 - 16:08

Siv: tusen takk for fine ord, det setter jeg stor pris på <3

Si

26.04.2016 - 22:12

Word👏🏻👏🏻

arielsoylandos

27.04.2016 - 16:08

Si: <3

Vanja-Isabell Karlsen Aronsen

26.04.2016 - 23:19

Det e så sant i det du skriv, men nån e jo bare sånn :) Du e ei god jente med utrolig fin personlighet, stå på ariel :)

arielsoylandos

27.04.2016 - 16:07

Vanja: tusen takk <3

heidi

27.04.2016 - 00:44

Bra at du tar opp dette altså. (meeen) Synes du burde lese det om igjen flere ganger før du poster. For i dette innlegget så sier du ting imot deg selv, hele veien vil jeg si. Du skriver en mening du er imot, men plutselig så sier du at du er sånn selv eller skjønner situasjonen. Vær mer sikker på dine meninger, for her ble jeg veldig forvirret.

arielsoylandos

27.04.2016 - 09:26

heidi: jeg sier ikke imot meg selv, jeg sier jeg har gjort feil :-)

Smaug

27.04.2016 - 08:23

Oi, det var da voldsomt av et innlegg i forhold til tidligere! Her har du tydeligvis fått hjelp av Carl Aksel til å skrive. Ikke noe galt i det forøvrig, men du bør prøve å uttrykke deg selv på din egen måte. Mange kloke ord, by the way! Du må hilse hjertelig til C.A. Og kos deg videre! :) klemseklams.

arielsoylandos

27.04.2016 - 09:25

Smaug: haha hva? Aksel er ikke engang her lengre og jeg tror aldri jeg ville gått til han for å få hjelp med bloggen :P klem klem!

Smaug

27.04.2016 - 10:30

Kjære Lille My. Jeg vet jo selvsagt at Carl Aksel ikke er i Portugal lenger, han fortalte meg bare at dere diskuterte akkurat dette innlegget, og hva du skulle skrive om for "å prøve å hanke deg inn igjen" etter å ha startet bloggkrigen med Isabel. No hard feelings! :)

arielsoylandos

27.04.2016 - 12:54

Smaug: jeg har ikke snakket med Aksel om dette temaet overhodet :p og dette har nada med en spesiell person å gjøre.. så du tar nok feil, men det er lov :)

Helene

27.04.2016 - 13:39

Jeg er så enig med deg Ariel! Noen går det rett i hodet på, og hadde egentlig ikke fortjent den berømmelsen han/hun får. Dette var et bra innlegg:D stå på fine deg<3

arielsoylandos

27.04.2016 - 13:39

Helene: takk søte, klem <3

Camilla Acklam

27.04.2016 - 16:00

Helt enig med deg! Man må huske på påvirkningskraften man har når man skriver ting på nettet, jeg har selv brent meg på det flere ganger. Du er flink, stå på! :)

arielsoylandos

27.04.2016 - 16:07

Camilla Acklam: <3<3

Johanne

28.04.2016 - 00:12

Just pointing out the obvious..

"ISABELLS NYE RUMPE!!!" Deles på snap og overalt.. Men når du åpner innlegget var det ingen bilder eller noe av isabells nye rumpe.

Celine

28.04.2016 - 22:01

Digger deg Ariel, du virker som en utrolig fornuftig og god person <3 stå på

arielsoylandos

29.04.2016 - 17:43

Celine: takk! <3

Skriv en ny kommentar

hits