Facebook x relationship

Jeg kom over denne artikkelen idag, der det diskuteres om det er innafor å være venn med x'n på facebook når man har fått ny kjæreste. Jeg synes det var litt gøy å lese, og jeg vil tro ganske mange av oss har vært i en slik situasjon. Am I right? 

Min mening er at man absolutt ikke skal være venn med x'n hvis det plager den andre. Jeg synes ikke det har så mye med sjalusi å gjøre, men mer prinsipp. Jeg ville nok ikke likt det, om min kjæreste enda var venn med sin tidligere kjæreste på facebook. Så lenge du ikke har barn med x'n din eller det finnes andre grunner for at dere MÅ ha kontakt, så synes jeg man kan trykke "fjern venn" med en gang man går inn i et nytt forhold. Kanskje det er ubehagelig i noen tilfeller, men jeg synes det er det rette å gjøre! En x er en x og de tilhører fortiden! Selvfølgelig finnes det mange ulike tilfeller i en slik situasjon - hvis du og x'n har masse felles venner blir det kanskje litt vanskeligere. Det finnes jo ikke noe fasit på dette, det kommer jo an på situasjonen og hva slags rolle x'n din har i ditt liv! 

Jeg hadde nettopp denne diskusjonen med jentene på rommet, og de er helt uenig med meg - dette er absolutt et interessant tema med mange forskjellige meninger. Jeg er ganske keen på å høre deres meninger om dette! Fyr løs :-)  

22 kommentarer

line sofie

30.04.2016 - 20:19

enig med deg ariel🙏🏼❤️

Paula

30.04.2016 - 20:30

Jeg er helt enig. Hvis det plager den andre så skal slette med en eneste gang. Hvis ikke blir deg bare unødvendige krangler og diskusjoner

solveig

30.04.2016 - 20:48

helt enig!!

30.04.2016 - 21:05

Kanskje rart, men har eksen til typen som venn på fb og kommer veldig godt overens med henne :) vi kunne godt møttes sammen alle 3 uten at jeg føler det er et problem :p er veldig trygg på at han ikke føler noe der selv om de var gift. og veldig trygg på at begge to aldri ville snakket om noe intime greier og det er liten sjans for at de noen gang møtes da vi bor langt unna hverandre :) men er enig i at det ikke hadde vært greit om det gjorde en av partene usikker.

Benedikte

30.04.2016 - 21:40

Enig i at sålenge det plager, så skal det slettes. Jeg uttrykka min mening om hvor unødvendig det var av min type å ha exene på snapchat, så sletta han de.. :) Jeg ba han ikke om det en gang, så slikt setter jeg pris på. Hadde de hatt barn sammen, så okei, da hadde det gått helt greit. Men man liker jo ikke tanken på at den man er sammen med har mulighet til å følge med på den andre sitt liv..

Silje

30.04.2016 - 21:58

Enig med deg. Fjern som venn om det ikke er noe prekært. Blir bare unødvendige diskusjoner av det :)

tutta knoph

30.04.2016 - 22:44

Er jo helt fjernt å slette en eks fordi man har fått ny kjæreste. Man hadde jo et vennskap, man var glad i den personen? Jeg er fremdeles venn med alle mine ekser på face, og synes det er hyggelig å se at det går bra med dem og sende en liten hilsen i ny og ne.

30.04.2016 - 23:53

Helt enig med deg:*

Ida

01.05.2016 - 00:33

Kunne ikke brydd meg mindre om typen er venn med eksen sin på Facebook eller ikke

01.05.2016 - 11:13

så lenge det plager den andre, så ja, selsagt slettes det!

Jeg er venn med min ex, og det plager ikke min nåværende kjæreste, jeg og exen min var sammen i omtrent 4 år, og vi er venner på facebook, vi snakker i blandt om hvordan det går osv, det er ingen grunn til at vi MÅ, men vi er enda glad i hverandre, og han har et litt vanskelig familieforhold, som gjør at vi har kontakt mest egentliig😃

X

01.05.2016 - 11:59

Ja, jeg er helt enig. Eksen min hadde kontakt med begge eksene sine gjennom hele vårt to år lange forhold. De snappet mye sammen og han sendte melding til hun ene av dem når de var ute på fest og spurte om de skulle møtes. Han nektet å slutte å ha kontakten med dem, men sa at jeg ikke hadde noe å bekymre meg for fordi det var helt uskyldig.

Men respekt går begge veier, og jeg taklet det ikke. Jeg slo opp for to uker siden og nå angrer han. Too bad. :)

Jenter, ekser tilhører fortiden!

Mia

01.05.2016 - 15:27

Jeg synes man bør slette eksen med mindre det er en person som forblir i livet ditt - enten igjennom felles venner eller barn. Og å ha de på snapchat er helt uaktuelt, føler det er mer privat og snuskete.Jeg har alltid slettet alle jeg holdt på med når det over for min egen del, som en del av komme-over-fasen.

Kristìn

01.05.2016 - 15:54

Det kommer såklart ann på situasjonen.. æ har nån av æksan mine på facebook, ikke aille... syns ikke facebook e det "værste" længre uansett. Har ingen av æksan mine på snap.. hadde min siste æks på snap men han spamma mæ så djævelsk i fylla at tell slutt måtte æ bærre slætte han førr det blei så slitsomt..

Æ har jo skrevve tell dæ fleire ganga at æ har vært i samme situasjon som dæ og D, me min kjæreste(som åsså bynne på D, haha).. Vi va kjæresta i mange år åsså blei det slutt ei stund åsså fant vi tellbake tell kværandre. Men han va æ allti vænn me på facebook, æ slætta nån av bildan, liksom di værste klisjklasj kjærestebildan, men bilda fra fæst og eventa som barndåp/konfirmasjon osv fikk såklart ligge ijænn :)

Amanda

01.05.2016 - 19:14

Synes det kommer veldig an på. Jeg kunne aldri vært i et forhold der min kjæreste kontrollerte hvem jeg snakket med eller var venn med. Det går begge veier, jeg kontrollere ikke hvem han snakker med eller er venn heller. Men for andre så er det ikke sånn.

01.05.2016 - 19:49

Jeg synes ikke det er noe galt i å være litt sjalu, så lenge det ikke blir sykelig. Det er bare et sunt tegn på at man er redd for å miste det man elsker og har kjært. Egentlig ganske logisk spør du meg. Hadde man aldri blitt sjalu så hadde jo det også vært litt rart. Men det finnes ikke noe fasitsvar på hva som er rett og galt. Det burde være en sak mellom de to det gjelder, og ikke utenforstående som har et helt annet syn på saken, eller for den saks skyld aldri har vært i en lignende situasjon. Det er jo veldig lett å mene veldig mye om ting man burde holde seg for god til å ha så sterke meninger rundt, da det er viktig å respektere at man er forskjellig og har forskjellige grenser utifra tidligere erfaringer og hvordan man er som person. Det ene trenger ikke å være mer riktig enn det andre.

For min egen del ville jeg aldri vært komfortabel med å være i et forhold der partneren hadde kontakt med ekskjærester, eller for den saks skyld var nær venn med andre kvinner, og det ser jeg ikke noe galt i heller. Det betyr bare at jeg måtte ha funnet meg en mann som følte det på samme måte, eller var villig til å respektere grensene mine, uten at han følte at det gikk på bekostning av hans person og lykke. Av og til passer man bare ikke sammen, uten at det behøver å være noe galt med den ene eller den andre.

Camilla Acklam

02.05.2016 - 10:41

Jeg er fremdeles venn med min x på facebook, men jeg vet ikke om jeg kommer til å slette han når jeg får meg ny kjæreste. Jeg tror jeg gjør det, men jeg er faktisk ikke sikker. Interessant tema!

Lise

02.05.2016 - 17:32

Hvor er den "jakken" din fra i dette innlegget?! Jeg MÅ ha den! Hihi

m

03.05.2016 - 04:43

Jeg ser ikke noe grunn til å slette x'en som venn på facebook, spørs jo selvfølgelig helt hva grunnen er, men om man slår opp fordi det ikke er noe følelser i bildet lenger så ser jeg ikke noe grunn til å slette fra facebook, er mange unødvendige mennesker man er venn med der fra før. Men å slette fra snapchat, unfollowe på instagram osv syntes jeg man burde gjøre. Mye lettere å begynne å snakke på snapchat osv feks, der man kan smalltalke, en det det er på facebook.

03.05.2016 - 12:40

Har selv begge exene mine på facebook og har heller ikke noe problem med at typen har det. Når forholdet har endt "godt" og man enda er venner så ser jeg ingen grunn til å slette. Snapchat derimot ville jeg ikke likt at han hadde henne på, føler det er mer flørte-arena.

a

04.05.2016 - 20:58

Jeg er fortsatt venn med eksen på face. Jeg har rett og slett ikke tenkt over det.. Det er ikke det første jeg tenker på når det blir slutt eller jeg får en ny kjæreste.. Jeg kunne heller ikke brydd meg mindre om kjæresten min var venn med eksen sin! Selvom man er venner der, vil det jo ikke si at man har kontakt på noen måte? Jeg tror det er et fåtall av mennesker som har kontakt med absolutt alle vennene sine på face. Dessuten snakker ikke jeg og kjæresten min om ekser i det hele tatt. Som du selv skriver er ekser fortid, og det er ikke noe jeg gidder å fokusere på i mitt nåværende forhold. Jeg aner ikke hva eksen hans heter, hvordan hu ser ut eller noe.. Hvorfor skal jeg vite det? Det er jo meg han er sammen med.. Nå sliter ikke vi med sjalusi, men hva er vitsen med å bygge opp til sjalusi, om du skjønner? Jeg kunne feks følt på det om eksen hans kom bort og hilste på, men så lenge jeg ikke vet noe om henne, føler jeg jo ikke på det. Jeg vet jo ikke om det er en eks, haha. Så joda, vi er venner på face, og det har aldri vært et tema.

Hilde

05.05.2016 - 23:09

Er ikke venn lengre med x'en på fb. Bare for noen blokket han da han skrev til meg for meg. La han aldri til igjen, men hadde da ikke vært noe forskjell. Selv om han har ny kjæreste plager jeg han ikke. Har han enda på snapchat. Snakker med han noen ganger, men føler da ikke at jeg er noe trussel for hans nåværende kjæreste. Vi hadde det fint sammen, og kan fint høre avogtil hva vi driver med osv. Skjønner det mer om x'en viser godt igjen og er en trussel. Hadde ikke brydd meg om jeg hadde kjæreste og han enda var venn med en ex.

karina

17.05.2016 - 16:29

100% enig. X'en skal være fortid med mindre man må ha kontakt. Ikke pga sjalusi, men på på mer en prinsippsak. Om jeg holder på med noen og han fortsatt har kontakt med x'en sin, om i det hele tatt de liker hverandres statuser, kommenterer eller småchatter i ny og ne er det faktisk en deal breaker for min del. Men folk må gjøre som de vil og velge selv selv om jeg er uenig.

Skriv en ny kommentar

hits