Hjelp oss, vi vil ha større familie!

God morgen alle sammen! 

Litt annerledes innlegg fra meg idag! Vi vil gjerne få valper på Percy og aner ikke helt hvordan man går frem. Hvordan finner man den perfekte dama til Percy? Håper noen av dere har noen tips til oss, sånn at vi kan gå videre og få til dette! Jeg har googlet såvidt, men siden jeg vet så lite om dette så vil jeg heller høre om det er noen av dere som vet litt mer! Setter pris på alle svar <3

18 kommentarer

19.05.2016 - 13:18

Siden han er gutt, så har du kun rett på en valp eller prisen av en valp fra kullet. Du kan feks legge ut gratis annonse på Finn at du ønsker finne en tispe som ser sånn og sånn ut med feks stamtavle osv :-)

arielsoylandos

19.05.2016 - 13:21

Anonym: ja jeg mener jeg har hørt det før, at man bare får en valp! men det er nok for oss :-) takk for tips!

19.05.2016 - 13:39

Det du kan gjøre er som sakt over å legge ut annonse på finn, finne ut hva som er deres hund svakheter å kanskje finne en tispe som har det som sine sterke sider. Viktig å alltid møte den andre hunden slik dere vet hvilket tempramang og oppførsel den har. Passe på størrelsen er også viktig, at tispen ikke er for liten da det kan bli komplikasjoner med at valpene blir for stor ved fødsel. Finn en tispe dere liker! Skjekk opp får sykdommer både på tispa og slekt lenger bak. Håper dere finner den perfekte tispen :D

arielsoylandos

19.05.2016 - 13:44

Anonym: takk :-) <3

Linn

19.05.2016 - 13:40

Du burde virkelig ikke ta så lett på dette. For det første, vet du har hunden din er 100 % frisk? Er den fulgt opp med vaksier? Er den øyelyst? Har du stamtavle? Vet du hvordan de andre valpene fra det samme kullet er, at ingen er syke derfra?

Har du vært på utstilling slik at du vet at han er riktig i forhold til rasestadard? Hvordan er lynnet han og har han vært frisk? Hvordan er foreldrene hans?

og dette er bare din hund. Om du skal bruke han i avl bør du ta de samme spørsmålene til tipsen. Det er ikke bare å sete valper på en tispe for å en egen valg eller litt cash i lommeboka. Det er i din og valpekjøperens interesse at valpene blir friske, flotte individer som representerer rasestandaren.

Jeg håper virkelig du tar deg tid til å sette deg godt inn i denne før du bruker hunden i avl. Jeg måtte selv avlive min hund fordi ei som kaller seg oppdretter, i virkeligheten bedrev en valpefabrikk der hun ikke brydde seg om noe av dette. Valpene som kom var av dårlig oppdrett med mye sykdommer, og det var flere i samme kull og senere kull som har måtte avlive valpene sine på grunn av dette. Jeg sier dette i beste mening, håper du tar det til deg!

Ta kontakt med feks raseklubben din for god hjelp derfra.

De som legger ut gratis annonse på finn.no er dessverre ofte ikke de som bryr seg så veldig, men er ute etter kjappe løsninger. Seriøse oppdrettere bruker kontaktene sine og raseklubben sin.

arielsoylandos

19.05.2016 - 13:44

Linn: nettopp derfor jeg skrev dette innlegget, for jeg vet NADA om dette! så tuuusen takk for svar :-) vil jo ikke oppleve det samme som deg, kondolerer for det <3 det er trist at slikt skal skje!

Kristine Larsen

19.05.2016 - 13:40

Det som er viktig hvis man skal avle på hunder er at man er sikre på at din hund kan føre noe godt til rasen, ville ha meldt meg inn i raseklubben på facebook, luftet tanken og fortelle om hunden, er den NKK registrert og lignende. Man bør ikke avle bare fordi du tror du får søte valper, og vitkgi å være minst like kritisk til tispa som han eventuelt parres med! :) Er ganske engasjert i dette, fordi mange har så bruk og kast tendenser med hunder og avler bare for å avle, men så får man kanskje avkom med dårlig helse osv. (beskylder selvfølgelig ikke dere for å ha en hund med noen skavanker, men du skjønner hva jeg mener). I hundemiljøet er ikke FINN.no et sted man legger ut hunden sin til parring, speielt om man vil bli ansett som seriøse da det er grusomt mye kyniske mennesker som bruker FINN som marked for å selge smuglerhunder +++.

Kort oppsummert : snakk folk som er medlemmer i "raseklubben" på facebook, mange dyktige mennesker som kjenner rasen godt og hva som bør ligge til grunne for å sette valper på hunden sin :D

MAsse lykke til, kjempe fin hund forresten <3 kanskje vi møtes i Oslo en gang, har selv en Fransk Bulldog gutt på 15 måneder :D

arielsoylandos

19.05.2016 - 13:44

Kristine Larsen: tusen takk!! <3 gjerne! :*

Anonym

19.05.2016 - 14:16

Det første steget er å få en som er kjent med rasen til å vurdere om hunden er innenfor kriteriene. En trenger ikke å gå på utstilling for dette, men såklart er det jo kjekt å få tilbakemeldinger og kritikk om hvordan akkurat DIN hund er i forhold til andre av samme rase :D

Etter dette ville jeg tatt kontakt med en dyrlege hvor alle tester som er nødvendig blir tatt. Da vil du få svar på om hunden er "god nok" til å avle på. En må alltid huske på at selv om en hund ikke har synlige sykdommer kan de ha det og det kan utvikle seg med årene.

Når du har fått svar på alt dette ville jeg tatt kontakt med flere oppdrettere, hørt med de om hvilke kriterier de ser etter i en hund, og tenke deg godt om før du velger! Jeg ville valgt en oppdretter som har lite sykdommer og skader fra tidligere kull samtidig som jeg ville snakket med mange forskjellige! :D Masse lykke til! Du har en veldig fin hund, og tror du vil lykkes med å få valper på han :D Hør litt rundt om hvilke oppdretter folk flest anbefaler, så får du det beste av det beste :-) Og såklart - du er nødt til å kunne vise stamtavle og helsebok når det kommer til avl! Det er veldig viktig :D

Ida

19.05.2016 - 14:48

Hei,

Sett deg inn i retningslinjene til NKK :)

- Det skal kun avles på FCI/NKK-registrerte hunder.

- Det skal kun avles for å forbedre sunnhet, temperament og rasetype.

- Matadoravl og sterk innavl skal unngås.

- Avlsdyr bør testes for patellaluksasjon tidligst ved ett års alder, og senest før de benyttes i avl. Ved parring bør avlsdyrenes PL-grad ikke overstige 1 sammenlagt.

- Klubben anbefaler øyelysing ved 1 år eller før parring og i tillegg å øyelyse ved 4 og 7 års alder for å avdekke eventuelle latente øyesykdommer eller øyedefekter

- Avlsdyr bør ha oppnådd minst 3 førstepremieringer eller 1 certifikatkvalitet (CK) på utstilling.

- Tisper skal minimum være 18 måneder ved parringstidspunktet.

- Hannhunder som skal benyttes i avl bør være minst 1 år og ha oppfylt helse- og utstillingsanbefalinger.

- Valper skal tidligst leveres 8 uker gamle. Valper skal leveres med gyldig helseattest, være behandlet mot innvollsorm og være ID- merket. Det skal også foreligge gyldig kjøpekontrakt i 2 eksemplarer. Valpene må være forhåndsregistrert i NKK.

Håper dette var til hjelp!

Det koster litt i begynnelsen for å få hunden testet, og etterpå koster det å ID-merke valpen, mat, ta vaksine mot innvollsorm osv. Men det er absolutt verd ett lite valpefjes <3

Anonym

19.05.2016 - 18:47

Kjære deg! Hvis du ikke har peiling på dette, ikke begi deg ut på det. Bruk i såfall lang og god tid på å lære om dette, ta kurs, snakk med veterinærer. Er så mange idioter der ute som tenker "Ååh hunden min er søt, den hadde fått såå søte valper!" også går det rett vest. Avl og valper er ikke bare bare.

arielsoylandos

19.05.2016 - 19:11

Anonym: skal man aldri gjøre noe man ikke kan? man må jo lære? tror ingen er født med kunnskap om hundeavling..

Camilla Acklam

19.05.2016 - 22:34

Enig med dem over her, Finn.no er ikke stedet hvis du vil være seriøs når det kommer til avl.

Lisa

19.05.2016 - 22:36

Jeg har ei perfekt dame til Percy!! :) Søt lita orange chihuahuajente. Men bor i Trondheim vi da.. :/

21.05.2016 - 18:24

Meld deg inn i gruppene på Fb: chihuahuavenner og andre grupper som omhandler chihuahua. Kom i kontakt med oppdrettere. Dra på utstillinger -viktig med rasetypiske hunder som skal avles på!!

Ikke alle hunder egner seg for avl selv om vi eiere synes de er verdens fineste ;)

21.05.2016 - 22:49

Det varierer jo veldig hva man blir enige om når det lånes ut hund for parring. Noen får en fast sum, noen prosenter av hver valp og noen en valp.

Om du vil ha en valp til, så anbefaler jeg deg å gjøre det enkelt: kjøp en helt ny:) kjøper du tispe som viser seg å være OK til å avle på, så får du heller bruke din egen der.

earthlings

23.05.2016 - 04:37

Hei Ariel! Det er så mange hunder, både i Norge og utlandet, som trenger en familie og omsorgen. Som venter på å bli adoptert og tatt hånd om.

https://www.dyrevern.no/andre_dyr/familiedyr/ver-en-dyrehelt-adopter-ikke-kjop-familiedyr

31.05.2016 - 14:35

Utstilling er ikke noe man er nødt til å dra på, men mange seriøse valpekjøpere synes det er et stort pluss hvis hunden din har fått god tilbakemelding av erfarne folk innenfor denne rasen. Og utstilling er jo veldig morsomt å dra på i tillegg!

Pass på at tispa hunden din skal parre med har stamtavle og har SERIØSE oppdrettere. Alt for mange tullinger der ute. Som andre har skrevet ville jeg ha tatt kontakt med raseklubben og fått litt info der:) Og det at man skal holde seg unna bare for at man ikke har den erfaringen som trengs gjør jo ingenting, det er bare til å sette seg inn i det og få gode råd så går det som regel bra. Har kun erfaring med Huskyer så kan desverre ikke bidra med flere råd ang. Chihuahua.

Ønsker deg lykke til!

Skriv en ny kommentar

hits