PENGER GJØR MEG LYKKELIG

  • 10.07.2016 - 20:48

 

Oh no, tenker dere sikkert nå.. For en tittel og for en mening å ha! Jeg mener selvfølgelig ikke at penger er alt man behøver for å være lykkelig. Langt ifra! Men jeg satt nettopp og betalte en god del regninger. Og når jeg var ferdig å betale alle regningene jeg hadde i mappa mi, så var det enda masse penger på kontoen min. Mer enn normalt. Endelig, tenkte jeg - endelig er det mulig å begynne å spare penger eller kjøpe noe fint jeg har lyst på.

Jeg er en person som ikke er flink til å spare, men det er ikke fordi jeg bruker penger på dritt. Det er faktisk fordi jeg ikke har hatt noe spesiell bra økonomi tidligere, jeg har ikke hatt bra nok inntekt. Jeg har også vært uheldig når det kommer til lønn og jobb osv - enten har jeg begynt i en jobb der man ikke får lønn før man har jobbet i over en måned, eller så har jeg vært så misfornøyd med jobben min at jeg har sluttet uten å finne en ny jobb først. Drittunge? Ja, kanskje. Men det er ikke det som er poenget mitt med dette innlegget.

Poenget mitt er vel at de gangene man setter seg ned og skal betale både leie, mobil, internett, strøm, forsikringer - så kan man bli ganske så nedstemt når man er ferdig med alle disse regningene og det ikke er så mye mer igjen å hente på kontoen. Slik har det altså vært for meg tidligere, jeg har akkurat hatt nok til å betale det som må betales + mat. Jeg er heldig som aldri har gått uten mat eller hatt problemer med å betale leia på tiden - det er nok en god del som ikke får dette til å gå opp like enkelt. Men når man faktisk også kan spare eller kjøpe noe fint til seg selv, så har man det litt bedre. Slik er det værtfall for meg! Når jeg kan sette over noen tusenlapper på BSU eller sparekonto, så har jeg det 10 ganger bedre. Hvorfor? Jo, da vet jeg at jeg har penger om det skulle skje noe uventet. Jeg vet at jeg er i god gang med BSU konto og veien til egen leilighet er litt kortere.

Jeg håper ikke dere misforstår meg nå. Jeg har blitt veldig redd for å tråkke folk på tærne når det kommer til større temaer her på bloggen. Og penger er jo absolutt et stort tema. Jeg elsker penger, jeg skulle ønske det regnet penger. Jeg tror nok heller ikke jeg er alene om å mene det, men det er kanskje ikke så mange som tør å si det. Det kan fort bli feil. Men jeg synes det er helt ok å si det! Jeg skulle ønske jeg hadde så mye penger at jeg kunne hjulpet andre som ikke har det så lett. 

  

hits