NEI, JEG JOBBER IKKE GRATIS!

  • 05.08.2016 - 18:48

 

" Hei Ariel, hvordan går det? Jeg har kommet med ny låt, kan ikke du dele denne på bloggen din? Da er du en engel :-) "

 

Denne setningen har ploppet opp i meldingsboksen min på Facebook så utrolig mange ganger. Både fra venner, bekjente og folk jeg ikke engang aner hvem er. Heldigvis er det ikke så mange av mine nærmere venner som spør meg om dette, jeg tror de skjønner at det ikke er sånn det funker. 

Når man gjør en tjeneste, synes jeg det er hyggelig å få noe tilbake. Ikke alltid, men som regel. Om en av mine beste venner hadde sluppet en låt, så hadde jeg selvfølgelig delt den uten å kreve noe tilbake - uten tvil. Men når "Geir" som jeg kanskje bare har truffet en gang på fest for et halvt år siden slipper en låt og vil jeg skal dele den på mine sosiale medier, så synes jeg det er mer enn rettferdig å få noe tilbake. Og jeg sier ikke at jeg må ha penger, men kanskje en tjeneste eller et produkt. Bare noe, som takk! 

Jeg mener ikke å være høy på pæra i det hele tatt, men dette er faktisk noe som irriterer meg litt. Nå er det ikke bare sanger folk ber meg om å dele, det er alt mellom himmel og jord - men jeg tok en sang som et eksempel..

Alle bloggere, store som små -  vi velger selv hvordan vi vil jobbe og hvor mye vi vil jobbe gratis. Jeg har gjort min del av gratis jobbing, men jeg er ferdig med det nå. Når noen betaler flere tusenlapper for et innlegg så synes jeg ikke det er rettferdig at andre skal få det gratis (det finnes som sagt unntak), og jeg synes det er helt greit å si det - jeg jobber ikke gratis.. That's it!

Jeg jobber 50/50. Det jeg mener da er at jeg har både bloggen min (og alle andre plattformer på sosiale medier) og salongen min som jobb og jeg bruker ca like mye tid på hver av delene. Altså blogg = jobb. Og igjen, det er ikke noen diva som sitter her å skriver for å provosere, men om dere prøver å se ting fra mitt perspektiv så tror jeg dere skjønner hva jeg mener med dette. Enig? Klikk tommel opp, da vel :-)

 

hits