TIL ALLE DRITT-SERVITØRER

 

Jeg er ute på cafe eller restaurant veldig ofte. For ofte! Men det er en annen historie.. Det skjer i allefall alt for SKJELDENT at jeg får en servitør jeg vil tipse, det finnes så mange elendige servitører.

Idag skjedde dette:

Jeg og en venninne var på cafe og jeg ba om en iskaffe. Servitøren vi fikk hadde sin første dag på jobb og siden iskaffe ikke sto oppført i menyen skulle hun inn å sjekke om dette kunne fikses. En annen servitør kommer ut og sier at det ikke er mulig å servere iskaffe fordi de ikke har en shaker. Jeg spør fint servitøren om å blande sammen: steamet melk, en kaffe shot og isbiter. Da sier hun til meg at jeg kan få alt separat, altså; en shot med kaffe, et glass med steamet melk og isbiter. Jeg ser litt rart på henne og lurer på hvorfor de ikke kan putte alt i ett og samme glass og bare røre det ut. Men nei, hun repeterer seg selv og slenger på "dette kommer til å bli dyrt for deg". Jeg ser veldig rart på henne denne gangen mens hun står å regner hvor mye dette kommer til å koste selvom jeg ikke spurte etter en pris? Hun kommer frem til at det bare ble 34 kr, så det var visst ikke så dyrt alikevel. Venninna mi synes servitøren er umulig å ha en samtale med og ber om å få snakke med en sjef. Sjefen kommer ut, smiler og sier at det ikke er noe problem å lage denne iskaffen til meg. Tommel opp.

Nå mener jeg ikke at denne lille situasjonen i selv selv er så mye å klage på, selv om den vanskelige servitøren i min mening ikke burde jobbe i service bransjen, når hun ikke klarte å yte noe service i det hele tatt. Det skjer alt for ofte at jeg møter på uhyggelige servitører som ikke gidder å late som de er glade engang, og da mener jeg at de jobber i feil bransje. Jeg synes ikke selv jeg er en slitsom kunde, og jeg har selv jobbet som servitør - det er ikke så vanskelig å smile. Du kan jo ikke jobbe som servitør hvis du ikke kan fake et eneste smil eller være løsningsorientert, etter min mening.

Jeg har selvfølgelig møtt et par hyggelige servitører, men det burde vært mange fler! Jeg høres også sikkert ut som en cocky jævel nå, men jeg mener bare at du burde like det du gjør - om du ikke liker det du gjør, søk ny jobb.

Noen som er enige? 

  

32 kommentarer

23.08.2016 - 19:52

Er jo en grunn til at ting ikke står på menyen da.. 🙄🙄

23.08.2016 - 19:58

^^

23.08.2016 - 19:58

Synes ikke overskriften var så veldig fin, går ann å formulere ordene litt penere. Skjønner at det ikke er greit det hun sa, men det betyr vel ikke at alle servitører er dritt?

arielsoylandos

23.08.2016 - 19:59

Anonym: innlegget går ut til dritt-servitører? mener jo ikke ALLE, da har du misforstått :-)

Ida

23.08.2016 - 20:00

Helt enig. Når jeg er ute på cafe eller restaurant forventer jeg god service, og et smil. Får jeg ikke det sier jeg gjerne ifra, og drar aldri dit igjen. Det er tross alt jobben til en servitør, og yte service! Og ikke minst med et smil:)

Kristina

23.08.2016 - 20:01

Vel, er faktisk enig i at så lenge det ikke står på menyen så skal du ikke regne med at de bare kan fikse det. Er selvfølgelig lov å spørre, men får du et nei, så aksepter det. Med det sagt, så ja, utrolig mange dårlige servitører der ute! Helt klart mange som har feil jobb og ikke hører hjemme i servicebransjen overhodet.

Alexandra

23.08.2016 - 20:22

Helt enig! Jeg må rett å slett nå si det rett til dem hvis jeg føler dem er for dårlige til yrket sitt. Jeg blir rett å slett forbanna når de ikke kan smile og eller virker bare frekke som faen, da fortjener de å høre hvordan de utfører jobben sin :-) De er der for å være blide og gi god service!

I

23.08.2016 - 20:23

Jeg jobber selv som servitør og det der syns jeg bare var tåpelig. ALLE steder som generelt har en barista/kaffemaskin klarer å mekke en iskaffe selv om det ikke står på menyen. Det er bare å slå den inn som en latte eller noe lignende. Dette tyder bare på latskap. Det er lov å ha dårlige dager og ha dårlig humør, men når man er et ansikt for en cafe/restaurant så må man klistre på et smil uansett og gjøre hva man kan for å yte bra service. Fornøyde kunder og gode tilbakemeldinger gjør jo også dagen bedre mener jeg. Hadde du bedt om noe de ikke hadde hatt ingredienser til hadde det vært noe annet :-)

Marie

23.08.2016 - 20:51

Kan man lage vanlig latte altså varm kan man også lage en kald.. og lage en kald tar omtrent 2 min altså mye kortere tid enn en varm.. etter så mange år i bransjen og også som assisterende daglig leder på restaurant så blir det dumt og si det ikke går.. men om man er usikker fordi man er ny smil og spør kan du forklare meg hvordan du vil ha den så ordner det meste seg 😊 så enig noen burde skaffe seg en annen jobb når man yter service på denne måten

23.08.2016 - 21:51

Helt enig! Vanvittig mange dårlige servitører, og folk i service-yrket generelt (butikker osv.) Blir helt satt ut over at de i det hele tatt ble ansatt - de gjør skam på stedet de jobber, og jeg drar ALDRI tilbake til den restauranten/butikken. Er det en kjedebedrift velger jeg et av de andre stedene om jeg bare må dra dit. I tillegg er jo folk veldig flinke til å fortelle om de dårlige opplevelsene vs. de gode - så det er ikke særlig gjennomtenkt.

Har jobbet som servitør selv, hatet jobben min men dagen ble selvfølgelig mye bedre av å spre masse positivitet, da får man det stort sett tilbake også, og kanskje litt driks ;) Hehe

Helle

23.08.2016 - 21:55

Amen!

Gjelder ikke bare servitører, men flere serviceyrker! Er så lei av og se drittsure folk på flere plasser -.-

Rakel

23.08.2016 - 21:58

Gå til et sted som har iskaffe på menyen da, litt dumt at de må drive å spesiallage ting til folk. Det er en grunn til at de ikke har det på menyen.

23.08.2016 - 22:01

Det er ekstremt rart å ikke ha iskaffe på menyen da.. Jeg vil dessuten tro at 99,9% av alle kafeer uten iskaffe på menyen vil kunne servere det, da det er lett å blande sammen. På samme måte som at de aller fleste restauranter godtar at du kjøper en rett uten løk og tomat, eller med ekstra kjøtt, eller spaghetti uten saus, eller en whiskey med en shot whiskey ved siden av, i stedet for dobbel som er ulovlig.

Hvis et serveringssted er så sært at det ikke kan yte den lille ekstra servicen, da tror jeg ikke det er lenge til det blir konkursbegjært. Og jeg tror også at de som klager på at du ikke kan forvente dette lille ekstra, er en del av disse dårlige servitørene ;)

23.08.2016 - 22:08

PS. Det er MANGE kafeer og restauranter (gjerne de som ikke omsetter så mye) som tilbyr ting som ikke står på menyen, på samme måte som at de har ting på menyen som ikke tilbys. Gjerne diverse alkohol, og mye av det som forventes i kaffebaren er relativt nytt derfor har de ikke hatt anledning/sett poenget med å trykke nye menyer, da folk- som sagt - forventer at de har det, og bestiller det uansett.

23.08.2016 - 22:10

Dere sjekker vel ikke i menyen om de har COLA, før dere bestiller drikke, gjør dere vel?

Camilla Acklam

23.08.2016 - 23:20

Ojj at det skulle være så vanskelig, da... :-/

24.08.2016 - 10:49

Uff..Så glad jeg aldri har vært borti noen dårlige servitører, for dårlig service og grinete mennesker er noe jeg takler dårlig. Haha

Linn-Christina

24.08.2016 - 15:39

Slike finnes i alle serviceyrker - dessverre... Det er purunge studenter som trenger en liten jobb for å få hjula til å gå rundt, men de bryr seg kun om lønna og ingenting annet. Hva da arbeidsmoral?

Jepp.

24.08.2016 - 16:44

Helt enig i at det finnes mange som yter dårlig service, men det finnes også mange kunder som er utrolig frekke.

Sofie

24.08.2016 - 17:28

Er servitør selv, jobbet som det i 4år og elsker å yte service! Det er deilig å se at du gjør dagen til noen bra, og helt eni.. Alt for mange som ikke burde vært i den bransjen.. Bra det fikset seg!😄

Christine Drage

24.08.2016 - 19:42

Dette var et morsomt innlegg! Jeg kjenner meg faktisk igjen i det du skriver, jeg har møtt på ekstremt mange dårlige servitører. Selv jobber jeg / har jobbet som servitør og bartender og vet at kundeservice er noe av det viktigste med jobben. Også vite hvilke drinker man lager/serverer da.

Men altså, det er ikke vanskelig å lage iskaffe, både med og uten shaker. Så du var nok bare uheldig og kom ovenfor en dårlig servitør. Kan hende denne personen hadde en dårlig dag, man vet aldri. Likevel skal man jo være profesjonell på jobb.

24.08.2016 - 21:12

Enig!

24.08.2016 - 23:39

Altså seriøst? Du som har vært servitør selv kan nok forstå hvor mye dritt en servitør får iløpet av en dag, noe som kan ødelegge dagene til de fleste. Servitør/kassemedarbeider osv er en jobb man tar for å få hjulene til å gå rundt, noen her i verden må faktisk bare ta den jobben de får for å "overleve" - ja til og med her i Norge. Ville du heller bodd på gaten enn å ta en jobb du syns var litt kjip? For noen er faktisk det realiteten. Ikke alle har muligheten til å jobbe med og leve av noe de elsker å gjøre. Det der er prinsesse-oppførsel, og du kunne heller ha hevet deg over det..

25.08.2016 - 00:10

Du kan jo ikke forvente å få noe som ikke står på menyen da!

Til Anonym

25.08.2016 - 12:44

Altså seriøst? Kan ikke Ariel skrive om sin opplevelse på caféen uten at du må bæse over at hu burde være glad og om hu heller ville bodd på gata? Er du tett i hue eller? Jeg jobber som servitør selv og jeg har valgt jobben min fordi jeg ELSKER Å GI SERVICE! Jeg elsker spesialbestillinger og det Ariel bestilte er en iskaffe, null problem! Bare ei bitch ville laga en greie ut av det.

Herregud ass... Hvor synd det er på det ene og andre yrket skal ikke gå på bekostning av stolthet, vilje, innsats og smil på en arbeidsplass! ;)

25.08.2016 - 17:11

Jeg synes at du burde respektere det servitøren sier, at det ikke står på menyen. Har du tenkt på at det kanskje ikke gikk an å slå inn på kassen? Eller at de ikke ønsket å servere "dårlig" iskaffe, siden de ikke hadde steamer?

Tror du at det var en fin første arbeidsdag når du spørr om å få snakke med sjefen hennes?

Dette gjelder ikke nødvendigvis deg, men folk må slutte å tro at de er spesielle, kunder som tror at man kan "tøye" grensene er utrolig slitsomt. Du er faktisk på en restaurant som har regler å følge, ikke hjemme hos en venninne.

arielsoylandos

25.08.2016 - 17:14

Anonym: du har virkelig ikke lest innlegget, tror du burde lese igjen før du kommer å kommenterer :-)

SIRI

26.08.2016 - 13:54

Skulle ta en cider på Karl Johan midt på sommeren i fjor, husker ikke hva stedet hette.

Da vi skulle bestille, fikk vi beskjed om at vi ikke kunne bestille det, for vi var ikke gamle nok. (Hadde ikke spurt om leg engang)

Ble helt paff der vi satt, med svigers til og med!! Vi er 24 og 27 btw.

anonym

29.08.2016 - 20:03

Husk at jobb i servicebransjen (servitør, butikk) er en jobb som krever så og si ingen kompetanse, de som ikke har jobberfaring eller utdanning starter som regel her. Alle kan gjøre feil når de er usikker og ny i en jobb.

For enkelte er det å få jobb i det hele tatt i dagens samfunn vanskelig, og da blir de nødt til å ta til takke med det de får. Dessverre kan ikke alle ha en jobb de trives med, for noen er det nok å ha en jobb i det hele tatt. Det er heller ikke like lett for alle å klistre på seg et falskt smil, du aner ikke hvordan denne personen har det.

Jeg synes du bør tenke litt igjennom det du skriver noen ganger, for du ser ting kun fra din egen side og det er veldig usympatisk. Men du kommer nok ikke til å ta dette til deg, så jeg skal formulere det på en måte som du kanskje kommer til å forstå: du mister lesere av slike innlegg

arielsoylandos

29.08.2016 - 20:07

anonym: du har lest feil, det er ikke hun som var ny i jobben jeg klaga på! les før du kommenterer :-) om jeg mister lesere fordi leserne ikke leser, så ok..?

H

31.08.2016 - 00:22

Må si meg uenig, selv jobber jeg som servitør, har man ikke noe oppført i meny så burde man ikke forvente det. Tro meg, det finnes jævlig mange frekke sure kunder, og å da skulle holde oppe humøret hele dagen i masse stress og slitsomhet er ikke bare bare.

Det er en så mye mer krevende jobb enn du tror, ta deg en uke hos eks Egon og jeg lover deg du kommer ALDRI til å rakke ned på en servitør i ditt liv igjen, om ikke personen virkelig suger og heller kaffe over deg.

Patrick

16.03.2017 - 20:33

Det er jo lettere å lage iskaffe enn latte. Egentlig gjør du dem en tjeneste ved å spørre om iskaffe.

Skriv en ny kommentar

hits