DE KASTA OSS UT FRA KLUBBEN, LOL

 

Okei, så vi drar på Blå. Jeg betaler 150 kr for min billett + 150 kr for billett til venninna mi. Vi danser i 15 min, så går vi ut for å ta en røyk. Vi går inn igjen, til baren og jeg sier "en vodka redbull" til bartendern. Vet dere hva som skjer eller? Han nekter å gi meg en drink, fordi jeg ikke sa "hei" først. Da sier jeg "hei, en vodka redbull", men det var ikke godt nok. Venninna mi kjefter litt på han og sier at vi går til den andre baren siden han er så vanskelig. Jeg går å kjøper en drink i den andre baren, og helt plutselig står det to vakter ved siden av meg..

VI BLE KASTET UT. Jeg og mine to venninner ble kastet ut fra klubben, er det mulig....... Det er så latterlig at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Venninna mi ber om å snakke med sjefen. Hun kom ut med den ekleste attituden så vi ga fort opp og dro derfra. Lol, for et opplegg.

Uansett, vi dro videre og hadde det sinnsykt fett. Jeg husker faktisk ikke hva klubben vi endte opp på heter, men det var ganske lit. Der blåste faktisk vaktene glitter i trynet mitt, kanskje fordi jeg sa hei :)))))))))))))))))

Nå skal jeg BARE chille. Åh, idag savner jeg å ha en kjæreste as....... Vi blogges senere, søtiser!

A
  

46 kommentarer

25.02.2017 - 13:45

Hm. Har ikke vært på Blå på årevis, men har hørt mye rart om stedet.😨

Lena

25.02.2017 - 13:45

Har du ikke kjæreste?

arielsoylandos

01.03.2017 - 14:05

Lena: nope

Tonje Merethe Ibenholt

25.02.2017 - 13:48

det syntes jeg var dårlig grunnlag for å kaste dere ut altså ! bare fordi dere ikke sa hei osv :s

men bra kvelden ble fin uansett da :) men fortsatt teit grunn for å bli kasta ut :o

25.02.2017 - 14:03

Så idiotisk!! Jeg sier ikke hei til bartenderen hver gang jeg skal ha en ny drink!! Og jeg er bartender selv og jeg syns det hadde blitt helt feil om alle skulle sakt hei hver gang under rushet, haha teit

25.02.2017 - 14:43

Bartendere bestemmer hvem som får drikke og hvem som får bli, sånn er det bare. De er de kule sjefene for festen. Hvis noen av dem hater jobben og ikke ønsker være der den dagen, ja da bør man trå forsiktig. Alle er absolutt ikke slik som dette men mange er, dessverre!

Les om når haters får det som de vil: BLOGGOMTOPPBLOGGERE.BLOGG.NO

25.02.2017 - 16:18

Hva tenker du om at Daniel har fått seg ny dame?

Krissy

25.02.2017 - 16:50

Du er alltid så brun! Tar du solarium (hvor ofte) eller selvbruning? 😍

arielsoylandos

01.03.2017 - 14:04

Krissy: har ikke tatt sol eller selvbruning på måneder nå :( føler meg bleik, hehe

25.02.2017 - 18:53

Sikker på at dere ikke fikk servering fordi dere virket for fulle? Har deg på snap og ser du alltid hyler rundt når du drikker. Og hva sa venninna di når hu "kjeftet litt"? Har jobbet som bartender selv og ofte er det lettere å kaste ut drita fjortiser enn å snakke fornuftig med dem, det er ikke en menneskerett å få være på en bar, det er et privateid sted der de ansatte er ansvarlige for kundenes alkoholinntak.

arielsoylandos

01.03.2017 - 14:04

Anonym: ganske sikker på det, da jeg hadde drukket en drink :-) hun fortalte han at man ikke behøver å si hei, og at vi gikk heller til den andre baren siden han var så vanskelig!

Kristin

25.02.2017 - 23:52

Tror jeg aldri har sagt hei i baren på sånne steder..? Man må jo bare fortelle seg å rope ut det en vil ha..om ikke synes de du er for treg og går videre... strange

elisha

26.02.2017 - 01:49

En anynom skrev slik:

muslim skriver om vakkerhet i islam - what??? Det er da ikke NOE vakkert med den forferdelige ideologien islam, huff!

Så svare mitt til anynom er:

Anynom, for det første så er Islam ikke ideologi, men Verdens største religion og islam har selvfølgelig en vakkerhet I seg. Må si det er synd for deg som stakkars ikke vet hva Islam innebærer og hva Ideologi er. ANYNOM du må først skille mellom religion og ideologi, så kom men dine synsvinkler. Lær deg å respektere andre religioner og deg selv. Håper du har forstått det, hvis ikke så må kunne mye kunnskap om ting, før du kommer med riktig eller falsk fakta og ikke minst kom med bevis for det du snakker om. DU MÅ NOK SKAMME DEG OVER Å SNAKKE STYGT OM ANDRE RELIGIONER.

elisha

26.02.2017 - 01:56

Skulle bare minne om at Anynom skrev stygt om Islam I forrige innlegg og derfor måtte jeg forsvare den vakre og rene religionen islam ❤

Nysgjerrig

26.02.2017 - 04:27

elisha:

"Ideologi kan forstås som et tankesett tuftet på politiske, filosofiske eller religiøse idéer om hvordan verden og samfunnet bør forstås og innrettes." (https://no.wikipedia.org/wiki/Ideologi). Ideologier springer ut fra religion, men riktig at det ikke er en ideologi i seg selv.

Hva er det med religion som gjør at du mener det krever automatisk respekt?

Hva legger du i at religionen er ren?

Iselin

26.02.2017 - 09:22

Hvor er den røde buksen på snap fra?😍 Og hvilke klubb var dere på, elsker deg!!

arielsoylandos

01.03.2017 - 14:03

Iselin: kotoure :-) vi var på sirkus. klem <3

Til elisha

26.02.2017 - 15:03

Hvem FAEN bryr seg om religion preka di??? Respekter at folk har forskjellige meninger. Alle vil seffølgelig si at deres tro er bedre enn alle andres

elisha

26.02.2017 - 15:17

Anynom, jeg har full respekt og forståelig for andre religioner enn det du kanskje gjør. Så ikke dritt deg ut når du banner. Det kan du holde for deg selv og du trenger ikke å bruke slik ord til andre. SÅ LÆR DEG Å snakke riktig og du vet sikkert hva jeg prøver å si.

26.02.2017 - 15:45

Stakkar elisha... sikkert enda en ung jente med hijab som blir flasket opp med at alle som ikke er muslimer er dårlige mennesker..

elisha

26.02.2017 - 15:48

Nysgjerrig: jeg kan nå forklare deg hva Ideologi er?

Ideologi dannes etter politiske teorier om hvordan et samfunn skal styres. Ideologier prøver å danne et svar på spørsmål om hvordan et samfunn skal være og hva slags politiske ressurser som skal brukes for å danne et samfunn på ideologisk vis.

For eksempel : nasjonalisme, kommunisme, liberalisme osv..

Så spørsmålet ditt var:

Hva er det med religion som gjør at du mener det krever automatisk respekt?

Svarer mitt er: religion er en av de mest grunnleggende årsaken for at vi lever og det er nettopp religion som er meningen med livet. Det er religion som viser deg riktig retning I livet. Altså jeg mener at religion er sannheten om hva som er rett og galt, det er troen som bringer Lykke og lys I livet deres når menneskene er I en alvorlig situasjon uansett sykdom, hendelse eller hva det måtte være. Fordi religion er enn sterk løsning I livet som skaper muligheter slik at mennesker kommer ut av vanskeligheter. For å forstå hva religion innebærer som må vi først gå mer dypt in den. Grunnet er for det første at det finnes en Gud som har skapt absolutt alt fra himmelen til jorden, universet, planeter, dyr, og mennesker og alt som eksisterer. Men Gud har skapt alt slags arter, men menneskenearten er den beste art som finnes blant andre arter. Fordi Gud har gitt oss hjernen som brukes til å forstå ting og alt mulig. Fordi det er mennesker som skapte teknologi, NASA og andre type oppfinnelser. Men all disse kunnskapene og lignende har kommet fra Koranen. Fordi koranen er en beviset for all. Må si at Islam er den komplett religion som er den sanering, rene, fredelig religion. Selv om jeg er muslim, så mener jeg også at Kristendommen er også en riktig og ren religion på lik linje som Islam og jeg res kristendommen like mye som jeg gjør for min egen religion. Men forskjellen er at Kristendommen er blitt forandre enn det var på Jesus Kristus sin tid. Fordi bibelen er blitt fornyet og det er nettopp menneskene som har forandret bibelen. Men den gamle bibelen er den sanne bok og jeg tror på den, men ikke på den nye bibelen. Uansett det er mennsker som skaper frykt av religion og det er ikke religion som er problemet, men problemet er menneskene.

Til nysgjerrig: hvis du trenger mer kunnskap så bare si ifra så skal jeg hjelpe deg så mye jeg kan.

Hilsen din muslimske søster:)

26.02.2017 - 16:40

Respekter at andre ikke vil ha din religion trøkt ned mellom øra da. Det er som et kjønnsorgan, jeg respekterer det så lenge det ikke blir vifta opp i trynet mitt. Sett deg å les litt mer i koranen, men spar oss for det vrøvlet ditt a. Takk.

26.02.2017 - 17:44

Ble Farhad kasta ut og ? Ler

arielsoylandos

01.03.2017 - 14:02

Anonym: han var ikke der, så nei?

26.02.2017 - 17:55

Vel den nye bibelen er bedre! Nå ber de oss om å vende kinnet noe som ikke sto i det gamle testamentet.Og flere ting har blitt endret på en positiv måte. Og nei den første bibelen ble aldri skrevet av Gud eller Jesus så hvordan kan du mene at den er "ren"? Den ble skrevet av jødene. Så ikke snakk om ting du ikke vet.

Camilla

26.02.2017 - 17:55

Hva i all verden er problemene til enkelte mennesker? Er det rart det er krig i verden sånn som dere provoserer og er respektløs mot andre mennesker som har en annen tro enn dere? Skjerp dere lite grann! Slutt å rakk ned på andres religion som dere tydeligvis ikke vet noen ting om. Islam er en fin religion om du forstår den utifra hva islam FAKTISK er og ikke alt bullshitet som media trykker frem for å skape hat mot muslimer og islam. Ikke dra alle under en og samme kam. Skal vi da si at alle vi norske, eller kristne for den slagsskyld, er terrorister og nazister på grunnlag av hva som skjedde her i Norge den 22. Juli 2011? Eller alle skolemassakrene som skjer nede i USA?

Elisha/camilla

26.02.2017 - 18:15

Hva er så bra med hva islam faktisk er, som du sier? Kvinneundertrykkelsen, tvangsgifte, barnebruder og flerkoneri? Eller de barmhjertige sharialovene?

26.02.2017 - 18:36

Kristen, muslim, hindu, buddhist, jøder, pastafarian og alt det der. Kan ikke folk bare holde det for seg selv og respektere at man lever med forskjellig tro? Jeg tror ikke på noen ting, men driver ikke å diskuterer med de som gjør det. Flott at noen er lykkelig ved å tro på gud, allah, mohammed, shiva, flygende spaghettimonster osv! Men for all del, respekter at ikke alle trenger å tro på at det finnes høyere makter for å være lykkelig da. Hold det for dere selv. Nei, det er ikke rart det er krig i verden når man skal drive å krangle om hvilken gud man skal tro på. Rota til alt vondt!

26.02.2017 - 18:54

18:36, enig! Er bare å se hvor i verden det er uro eller krig og at religion er årsaken.

Christina Larsen

26.02.2017 - 19:08

Til dere som sitter her å diskuterer religion. Kan dere ikke bare avtale å møtes på ett forum istedenfor å spamme ned hele kommentarfeltet her?

Hegeeple

26.02.2017 - 19:40

Folk i service bransjen burde ta seg en bolle av og til:)

Ble kastet ut fra kulturhuset av en kvinnelig vakt, og fikk ikke mere servering av den kvinnelige bartenderen fordi jeg satt og kysset litt med daten min..... vi var ikke fulle, og vi klinte ikke.

Make love not war ❤ Peace

Savner deg by the way.

elisha

27.02.2017 - 01:16

Til de som ennå ikke har forstått poenget mitt, må bare våkne opp og les nøye for hva jeg prøver å formidle. Jeg prøver å formidle budskapet om islam og Hva ISLAM står for.

Må nok si at for å forstå ISLAM, oppfordrer jeg hver enkelte å bli kjent med muslimer og deretter les både den testamente og Koranen, så kommer dere garantert til å innse hvilken av disse bøkene har rett. Uansett hva jeg prøver å si, men problemeter at noen få ikke forstår det jeg vil.

ANYNOM som skrev om Kvinneundertrykkelsen, tvangsgifte, barnebruder og flerkoneri? Eller de barmhjertige sharialovene: Hva vet du om Islam når du kommer med disse negative sidene ved Islam. Ingen av disse ordene som ANYNOM har nevn , stemmer ikke I det hele tatt. Du Anynom,du Har sikkert sett om kvinneundertrykkende og de andre på Media som fokuserer mest på det negative og nesten alltid på det positive siden ved islam og muslimer.

Så til Anynom som skrev:

Vel den nye bibelen er bedre! Nå ber de oss om å vende kinnet noe som ikke sto i det gamle testamentet.Og flere ting har blitt endret på en positiv måte. Og nei den første bibelen ble aldri skrevet av Gud eller Jesus så hvordan kan du mene at den er "ren"? Den ble skrevet av jødene. Så ikke snakk om ting du ikke vet.

Så anynom, må nok si at du er blind og ser ikke sannheten eller kanskje nekter å tro hva som er som er egentlig sannheten. Sannheten er at den gamle bibelen er den riktige bibelen, men dessverre må jeg si at ingen vil tro på den I dag . Fordi det er gamle loven som de fleste sier. Må dessverre si det er synd for deg som ikke vet hva egentlig bibelen sier, men tørr ikke stå frem og kom diskuter offentlig slik at alle kan se hvem som har rett og hvem som har feil. Jeg sierikke at bibelen er feil, men jeg prøver å si at den gamle bibelen er den sanne bok som er dem grunnleggende innenfor kristendommen, men den nye testamentet er fornyet hvor mennesker har formet og laget på sin måte. Uansett hva du sier, Så jeg som muslim elsker kristendommen og kristne folk enn det du kanskje ikke gjør.

Nysgjerrig

27.02.2017 - 01:32

Elisha:

Del 1/2

"Ideologi dannes etter politiske teorier om hvordan et samfunn skal styres. Ideologier prøver å danne et svar på spørsmål om hvordan et samfunn skal være og hva slags politiske ressurser som skal brukes for å danne et samfunn på ideologisk vis.

For eksempel : nasjonalisme, kommunisme, liberalisme osv.."

Mener du ut ifra dette at vi burde ha et sekulært samfunn? Det innebærer at samfunnet ikke bygges på religiøse idéer og dogmer.

"religion er en av de mest grunnleggende årsaken for at vi lever og det er nettopp religion som er meningen med livet."

Hva mener du med at religion er en av de mest grunnleggende årsakene til at vi lever? Jeg vil mene at det heller er naturlovene, grunnstoffene, og selvreplikerende systemer som er de mest grunnleggende årsakene til at vi lever. Innvendinger på det?

Du snakker her ut ifra premisset om det at det er en mening med livet. Er det gitt?

"Det er religion som viser deg riktig retning I livet. Altså jeg mener at religion er sannheten om hva som er rett og galt, det er troen som bringer Lykke og lys I livet deres når menneskene er I en alvorlig situasjon uansett sykdom, hendelse eller hva det måtte være. Fordi religion er enn sterk løsning I livet som skaper muligheter slik at mennesker kommer ut av vanskeligheter."

Jeg aksepterer at du mener dette. Mener du at man ikke kan ha lykke, lys og håp i livskriser uten religion?

"For å forstå hva religion innebærer som må vi først gå mer dypt in den. Grunnet er for det første at det finnes en Gud som har skapt absolutt alt fra himmelen til jorden, universet, planeter, dyr, og mennesker og alt som eksisterer. Men Gud har skapt alt slags arter, men menneskenearten er den beste art som finnes blant andre arter."

Jeg går ut ifra at du baserer dette på skriftene. Har du andre bevis som bygger på empiri? Har du noen gang fundert på om de som skrev skriftene kan ha hatt en agenda annet enn å fortelle sannheten om hvordan ting ble til? Evt har du vært nysgjerrig på å gå mer i dybden på hva det som beskriver i skriftene har innebært i praksis? For eksempel hvordan det henger sammen at vi kan observere genetisk variasjon i nåtid som kan beskrive hvordan arter utvikler seg?

Dette lurer jeg genuint på. Det er ikke retoriske spørsmål.

Nysgjerrig

27.02.2017 - 01:32

Elisha:

Del 2/2:

"Fordi Gud har gitt oss hjernen som brukes til å forstå ting og alt mulig. Fordi det er mennesker som skapte teknologi, NASA og andre type oppfinnelser. Men all disse kunnskapene og lignende har kommet fra Koranen. Fordi koranen er en beviset for all."

Dette synes jeg er litt tynt. Gud har gitt oss hjernen på hvilken måte? Det ligger sterke empiriske bevis til grunne for at vi f.eks har utviklet oss fra eukaryote bakterier, som da ikke har noen hjerne. Hjernen er et utrolig organ som sakte, men sikkert evolverer gjennom danning av nye synapser og epigenetikk (metylering av sukker og fosfat i DNA). Dette kan sees i elektronmikroskop med det blotte øyet. Det er avgjørende at du kan akseptere dette som sannhet (gitt at det er bevist rent fysisk) for at denne samtalen kan gå videre. Om du aksepterer dette, så lurer jeg på hva du mener indikerer at bøkene du leser i din religion skildrer hvordan gud har "gitt oss hjernen"? Hva var hensikten med å "skape" noe (av hva?) for å la andre mikroskopiske organismer evolvere videre til hjernen? Og hva var guds hensikt med å lage små tråder av sukker, fosfat og nitrogen som oversettes til kodoner, og videre polypeptider og siden danner strukturen hjernen? Dette kan også sees i elektronmikroskop. Gud har litt av en humor.

"Må si at Islam er den komplett religion som er den sanering, rene, fredelig religion.

Her et et sitat fra koranen: Quran (3:56) - "As to those who reject faith, I will punish them with terrible agony in this world and in the Hereafter, nor will they have anyone to help."

dette er en trussel mot vantro. Er dette fredelig for deg?

Fra Sira (muligens Hadith): Tabari 9:69 "Killing Unbelievers is a small matter to us". Dette er profeten Muhammed sine ord. Det finnes over hundre vers i Koranene Sira og Hadith som oppfordrer til vold. Jeg tenker da at om du er en ordentlig muslim så bør du følge ordene til skriftene. Synes du man bør det?

Om du ikke synes det, er man en ordentlig muslim om man "cherry pick"-er vers ut ifra eget ønske? Kan man ikke da si at en terrorist som følger de voldelige versene fra skriftene er en like "ekte", "ren" og genuin muslim som en som ikke gjør det? Dette er jeg veldig interessert i høre meningen din om :)

"Selv om jeg er muslim, så mener jeg også at Kristendommen er også en riktig og ren religion på lik linje som Islam og jeg res kristendommen like mye som jeg gjør for min egen religion. Men forskjellen er at Kristendommen er blitt forandre enn det var på Jesus Kristus sin tid. Fordi bibelen er blitt fornyet og det er nettopp menneskene som har forandret bibelen. Men den gamle bibelen er den sanne bok og jeg tror på den, men ikke på den nye bibelen. Uansett det er mennsker som skaper frykt av religion og det er ikke religion som er problemet, men problemet er menneskene."

Her er et sitat fra bibelen "I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore strike off their heads and strike off every fingertip of them."

Dette er en del av kristendommen om man følger skriftene. Er dette grei skuring? Hva synes du om at både de kristne og muslimske skriftene truer folk med død om de velger å ikke tro? Er det hyklersk å be om respekt for sin tro om egen tro ikke respekterer det å ikke tro?

"Til nysgjerrig: hvis du trenger mer kunnskap så bare si ifra så skal jeg hjelpe deg så mye jeg kan."

Jeg håper på at du gjennom svarene på mine spørsmål i denne kommentaren (gjerne oppstykket i svar per spørsmål) kan gi meg litt mer kunnskap :)

elisha

27.02.2017 - 01:35

Til Anynom som skrev: Stakkar elisha... sikkert enda en ung jente med hijab som blir flasket opp med at alle som ikke er muslimer er dårlige mennesker..

Svaret mitt til Anynom:

Selvfølgelig er jeg en stolt muslim kvinne og bruker hijab når jeg vil, for jeg er oppvokst og er en norsk muslimsk statsborger.

Må si at du er virkelig dum som tror at jeg som er muslim er bedre of de som ikke er muslimer er ikke bedre.

Det har jeg dessverre ikke skrevet og skjønner ikke hvorfor du skrev det opp dritt deg ut.

Jeg med hånda på hjertet sier at jeg elsker alle uansett kjønn, alder, rase, religion, ateist, kristne, hinduer, jøder og uansett hvilken slags religion eller ikke troende, men vi er skapt for å elske hverandre og respektere hverandre for at det skal bli fred. Hvor lenge skal vi menneskene forsette hat mot hverandre og hvorfor kan ikke alle bare respektere hverandres religioner uansett hvem.

Så anynom, nå kan du lese nøye hva jeg har skrevet og ønsker at du forstår hva jeg prøver å formidle. Din feil som oppfatter andre slik. Nå må du VIRKELIG LÆRE DEG Å LESE NØYE OG IKKEMINST BEGYN MED Å RESPEKTERE ANDRE UANSETT HVEM.

TIL Camilla, jeg er utrolig stolt av det du skrev. Og jeg er helt enig med deg og du har absolutt rett. Så til de som ikke ennå har forstått poenget mitt, SÅ LES DET CAMILLA SKREV OG LÆR AV HENNE, HVIS DERE IKKE LÆRER AV MEG.

CAMILLA, SOM EN MUSLIM SØSTER ØNSKER JEG DEG LYKKE OG ALT BESTE SELV OM JEG HAR ALDRI SETT DEG. UANSETT DU HAR ET HJERTE FULL AV GULL. ELSKER DEG MIN SØSTER ❤❤❤❤❤

elisha

27.02.2017 - 01:51

Til Nysgjerrig

Her nevner du noen sitater fra Koranen. Men kan du si meg om hvem du er og hvordan kan du komme med sitater fra Koranen som du mener er voldelig.

Jeg vil gjerne møte og diskutere med deg slik at enn av oss kan komme med sannheten og ikke falskhet. Fordi I dag lever vi en falsk verden der folk ikke liker å akseptere sannheten, men latte som de ikke og ikke hører og slik vil de leve.

Jeg vil bli kjent med deg og til slutt kan vi avgjøre hvem som har rett og hvem har feil. Uansett jeg respekterer deg og dine meninger.

Adina

27.02.2017 - 03:42

Les heller BLOGGOMTOPPBLOGGERE.BLOGG.NO

Ukas

Til Elisha

27.02.2017 - 15:34

Hva synes du om Norge og det norske folk? Er vi dumme for vi ikke er hjernevaska av foreldrene våre? Har du norske venner som ikke er muslimer? Har desuten hørt at det under det plagget så er det en temmelig småpervers dame som ønsker å fremstille som ren 😉

Nysgjerrig

27.02.2017 - 19:53

"Her nevner du noen sitater fra Koranen. Men kan du si meg om hvem du er og hvordan kan du komme med sitater fra Koranen som du mener er voldelig.

Jeg vil gjerne møte og diskutere med deg slik at enn av oss kan komme med sannheten og ikke falskhet. Fordi I dag lever vi en falsk verden der folk ikke liker å akseptere sannheten, men latte som de ikke og ikke hører og slik vil de leve.

Jeg vil bli kjent med deg og til slutt kan vi avgjøre hvem som har rett og hvem har feil. Uansett jeg respekterer deg og dine meninger."

Her var det ikke mange svar på spørsmålene mine. Jeg har ikke veldig lyst til å møte deg fordi min erfaring er at kritikk mot religion ofte kan ende i trussler (ikke fra deg nødvendigvis, men fra andre). Så svar på spørsmålet ditt er at jeg ikke vil si hvem jeg er.

Du spør hvordan jeg kan komme med sitater fra koranen som er voldelige. Det kan jeg fordi de står skrevet i koranen (og de andre skriftene). Enkelt og greit. Sjekk det gjerne selv. Jeg forventer at du som muslim kjenner dine egne skrifter, da bevisbyrden egentlig ligger hos deg som kommer med påstander om at religionen ikke oppfordrer til vold, og er "ren".

Det å diskutere "sannhet" med deg blir litt vanskelig da du baserer ditt verdensbilde hovedsakelig på et fåtall gamle bøker produsert av mennesker som ikke har empiri som grunnlag. Det holder absolutt ikke for meg som premiss for søken etter sannhet.

Du er rent nødt til å tåle kritikk av trosretningen din. Det må være mulig å kritisere en overbevisning uansett om den er såkalt "hellig" eller ikke. Hellig er bare et konsept oppfunnet av mennesker.

Det foreligger ingen bevis for guds eksistens annet enn skrifter laget av mennesker for laaang tid tilbake. Det at noe har blitt praktisert i lang tid gjør det ikke mer sant eller rett. Ellers kunne vi også sagt at årelating er en god idé, slaveri osv. Til vanlig ville så gammel litteratur som f.eks koranen blitt forkastet som en kilde for annet enn gode/sære historier. Den boken krever ingen særbehandling, og det gjør heller ikke idéene religionen promoterer. Det må du tåle å høre.

Oppfordrer dere andre her til å holde tonen rasjonell og uten ad hominem (personangrep). Vurder retorikken din. Det går helt fint an å kritisere religiøse overbevisninger uten å ty til frekkheter. Det er vel slik vi får en samtale mellom ateister og religiøse, mener jeg. Så får bare de med overbevisningen prøve å argumentere godt nok tilbake :)

27.02.2017 - 21:08

Jeg vil bare si at jeg egentlig synes synd på Elisha og hennes like, som er så hjernevasket at de til og med er stolte av å bli undertrykket .... En ting er om de bor i Asia eller Afrika, men det er et totalt kræsj med vestlige verdisyn..

elisha

27.02.2017 - 22:55

Til Anynom som skrev :

Jeg vil bare si at jeg egentlig synes synd på Elisha og hennes like, som er så hjernevasket at de til og med er stolte av å bli undertrykket .... En ting er om de bor i Asia eller Afrika, men det er et totalt kræsj med vestlige verdisyn

Svaret mitt: jeg måsi det er synd for deg som ikke forstår det jeg prøver å formidle. Så ikke si at jeg er hjernevasket, men det er jeg dessverre ikke. Fordi jeg har full kunnskap om islam og når jeg skriver om islam på kommentarfelt. Så pass på hva du sier Ok.

Til nysgjerrig : jeg viste at du kommer til å si slik, men ditt valg. Uansett jeg respekterer deg og håper du engang for forståelse en gang. Så ikke diskuter mer. For dere kommer ikke heler til å forstå meg uansett.

Nysgjerrig

28.02.2017 - 01:44

"jeg viste at du kommer til å si slik, men ditt valg. Uansett jeg respekterer deg og håper du engang for forståelse en gang. Så ikke diskuter mer. For dere kommer ikke heler til å forstå meg uansett."

Jeg prøver å forstå ved å stille spørsmålstegn ved det jeg ikke synes henger på greip. Hvis du har gode argumenter så burde det ikke være vanskelig for deg å svare :)

Du sier at du håper jeg en gang vil forstå. Det er dét jeg prøver å få til nå. Men det virker du ikke så interessert i. Du avfeier heller min nysgjerrighet med at jeg aldri vil forstå. Ser du ikke paradokset i dét?

Carina

28.02.2017 - 03:58

Wow. Ganske crazy å lese om kommentarene på en blogg som denne. Sikter da til de kommentarene som omhandler religion med de argumentene som blir lagt frem.

Nå ble jeg også svært nysgjerrig på hvem "Nysgjerrig" er. Du har ekstremt gode argumenter som jeg er enig i.

Elisha, lær deg først å fremst din egen religion før du oppfordrer andre til å gjøre det. Svarene på de argumentene Nysgjerrig kommer med er jeg utrolig spent på å høre.. Men det overrasker meg ikke at du ikke klarer å svare på disse.

Det som overrasker meg når det kommer til Islam, er hvordan muslimer hele tiden skal fremme bare de gode versene i Islam som legger vekt på fred, og late som(er utviten?) om Nasikh prinsippet. Muhammed var for religionsfrihet til et viss punkt i livet sitt, helt til han flyttet til Medina. Dette er en helt vesentlig ting i hele Islam.

Nasikh prinsippet betyr i bunn og grunn, at når et nytt vers "dukker" opp blir det gamle "slettet"/ugyldig.

Muhammed ble mer voldelig og truet folk til å bli muslimer da han skjønte at han ikke kom noen vei med å overbevise folk om Islam. Derfor er mange av de gamle fredfulle versene ugyldig fordi det i senere tid har dukket opp nye vers. Det er de nye versene som feks ekstreme/fanatiske muslimer følger den dag idag.

Jeg er selv norsk, åpen for å lære andre religioner men jeg prøver å sette meg inn i det før jeg faktisk kommenterer ting jeg ikke har peiling på. Oppfordrer alle til å faktisk sette seg mer inn i de ulike religionene for å få en helhetlig bilde.

Blir for dumt å fremme Islam som en fredelig og ren religion, som muslim burde man kunne sin egen koran og være kritisk tiltross for opphav og kultur.

Sorry for totalt avsporing i kommentarfeltet på ditt innlegg, Ariel 🙈🙊 Du virker som ei ålreit jente, take careee 🌼

Frida

28.02.2017 - 08:20

Elisha begynte avsporingen med å oppfordre folk til å stille spørsmål om islam. Når noen først tar seg tid til å stille ordentlige spørsmål unnviker hun å svare... Det er ikke vanntette skott mellom islamisme (ideologi) og islam (religion) når man har så klokkertro på Sannheten med stor s at argumenter blir overflødig.

28.02.2017 - 11:30

Elisha: Ingen bryr seg...

28.02.2017 - 23:40

Serr hva er poenget med å diskutere eller spamme et kommentarfelt i en blogg om relgion når dette handler om noe helt annet?

Tviler det er veldig mange som gidder å lese igjennom noe av det du prøver å spamme frem her. Jeg er verken for eller imot at folk har en relgion. Men kjenner jeg blir mer skeptisk til budskapet ditt når du bare kjører på sånn og ikke lytter til tilbakemeldinger.

Virker verken positivt eller mindre skremmende som jeg tolker du prøver å få frem. Helt feil fremgangsmåte om du skal nå frem til de som er skeptiske i utgangspunktet.

Haha! Skjønner relgion er et tema som skaper mer følelser enn jeg vil innrømme. Er ikke for relgion egentlig, men respekterer fortsatt at vi alle er forskjellige og har ulike behov/måter å leve livet på.

Takk for meg

Skriv en ny kommentar

hits